Els pressupostos d'enguany tiren endavant per les abstencions de TeC, PDECat i ERC

El pressupost consolidat és de 217,4 milions d’euros, un 4,81% més que l'anterior

L'alcalde Alfredo Vega passa el seu primer examen
L'alcalde Alfredo Vega passa el seu primer examen | Albert Prieto
Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 23:45h
Terrassa ja té inicialment els comptes aprovats per aquest 2018. El ple extraordinari, celebrat aquest dijous i que s'ha allargat fins ben entrat al vespre, ha donat llum verda als números, gràcies a les abstencions d'ERC, PDECat i TeC. Només l'equip de govern, PSC, ha votat a favor. En contra, s'han posicionat Cs, PP i la CUP, que ha servit per a l'estrena del nou regidor, Marc Medina

Una de les aportacions presentada de manera conjunta pels grups de TeC, ERC-MES i PSC ha estat la de destinar més recursos a educació, amb l’objectiu de garantir l’èxit educatiu i la cohesió social a la ciutat. En concret, l’esmena ha proposat destinar més recursos per implementar de nou el projecte patis oberts, avançar en l’estudi sobre la motivació de les famílies a triar escola per als seus fills i filles i conèixer els factors causants de la segregació escolar, així com potenciar la figura del mediador escolar, com a figura que ajudi a entendre i a implicar-se a les famílies en l’entorn escolar.

La proposta de pressupostos municipals per aquest any presenta un pressupost general consolidat (el que incorpora les societats dependents) de 217,4 milions d’euros, un increment del 4,81 % en relació al 2017. El pressupost total, un cop valorades i incorporades totes les inversions finançades amb recursos aliens, serà de 195,4 milions d’euros (un 4,97% més, en relació al 2017). Pel que fa al pressupost corrent, es preveu de 183 milions d’euros, el que suposa un augment del 4,84% respecte l’exercici anterior.  

Pel que fa a inversions, per aquest 2018 es compta amb 13,3 milions d’euros, amb els que el Govern pretén continuar impulsant projectes estratègics per a la ciutat. La principal actuació prevista en la partida d’inversions (5.630.900€) engloba projectes com el Pla de Millora dels Polígons industrials, els talussos de la riera del Palau, la millora de l’espai públic, el Parc de la República, el Vapor Gran, i diferents projectes de mobilitat i connectivitat.

Altres inversions destacades són la millora d’equipaments esportius, el desenvolupament del Pla Director Smart City Terrassa, l’esponjament de Ca n’Anglada, que continuarà amb la tercera fase, i el Pla d’Acció Municipal 2018.