​Desarticulen una organització de narcotraficants que guardava la droga a Terrassa

Dels nou detinguts, quatre van ser a Terrassa, on també van trobar 350 quilograms de cocaïna

La droga guardada al maleter de la furgoneta del pàrquing de Terrassa
La droga guardada al maleter de la furgoneta del pàrquing de Terrassa | Policia Nacional
Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:14h
Una operació conjunta de la policia espanyola i la portuguesa ha permès desarticular una organització de narcotraficants i han confiscat 745 quilograms de cocaïna -la majoria a Lisboa- i més de 400.000 euros, entre d'altres. S’han detingut nou persones i s’han desmantellat dos laboratoris, ubicats a les localitats madrilenyes de Pinto i Nuevo Baztán. Quatre dels detinguts, tres d’origen colombià i un de veneçolà, han estat a Terrassa, on la banda emmagatzemava la droga.
 
Segons les investigacions, un habitatge de la ciutat egarenca servia per guardar la cocaïna “per un breu període de temps fins que es transportava als laboratoris” de les poblacions madrilenyes per carretera. Des d’aquestes localitzacions es manipulava i es distribuïa.
 
A finals de novembre, la policia va tenir coneixement d’un nou viatge per a la compra de droga  i van organitzar un dispositiu que va interceptar el vehicle de tornada a Terrassa. Es van trobar 40 paquets de cocaïna, de forma cilíndrica i d’un quilogram cadascun, ocults en un espai sota la roda de substitució.
 

Tots els comisos comesos per la policia espanyola Foto: Policia Nacional


Arrel d’aquest operatiu es van realitzar sis registres a domicilis de Madrid i el de Terrassa, on es van localitzar 350 quilograms de cocaïna en diverses maletes guardades a la part posterior d’una furgoneta al pàrquing del immoble. A més, es va trobar documentació relacionada amb empreses d’importació de fruita que podrien formar part de l’entramat empresarial que utilitzaven de tapadora.
 
A través d’aquest mecanisme, es transportaven carregaments de pinyes per via marítima des de Panamà al port de Lisboa. La policia portuguesa  va interceptar dos enviaments, amb cinc dies de diferència, i van descobrir 355 quilograms de cocaïna a l’interior de les pinyes, que prèviament s’havien buidat.