ERC-MES s'abstindrà al ple de pressupostos de Terrassa

Ho fan després d’aconseguir doblar la partida destinada a projecte educatiu, blindar l’empresa de l’aigua i avançar en la descentralització de l’ajuntament al territori millorant els espais de treball i atenció al públic, entre altres acords¡

L'Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa | Sergi Ambudio
Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat el 18 de gener a les 8:53h
ERC-MES ha anunciat que s'abstindrà al ple de pressupostos de Terrassa. Ho fan després d'haver aconseguit un acord pel que fa a diverses matèries que afecten la ciutat.

En primer terme, via esmena es doblarà la partida prevista en educació per poder desenvolupar amb garanties les bases d’un projecte educatiu de ciutat. Una primera passa indispensable per ERC-MES per poder disposar de recursos per desenvolupar accions davant l’estudi sobre segregació escolar a la ciutat que hauria de presentar-se en els pròxims mesos. Un tema clau per la ciutat que s’ha enquistat durant aquesta legislatura i on resten pendent d’executar-se acords plenaris i polítiques concretes.

També s’ha aconseguit un compromís del  govern en aplicar les millores proposades per ERC-Mes per fer més efectiva l’acció de l’Ajuntament davant la seva ciutadania. Així, s’ha acceptat que paral·lelament a la reforma organitzativa de l’Ajuntament i la descentralització territorial s’encari la necessària actualització del Pla d’equipaments municipals. Una actualització que ha de venir acompanyada d’una inversió en la millora de les Oficines d’Atenció ciutadana, ja que no es pot assegurar una millora en l’atenció de les necessitats dels terrassencs i terrassenques sense equipaments preparats per assumir-les.

En la mateixa línia, no es pot fer front a les necessitats de la ciutadania més vulnerable sense una actualització i aplicació del Pla Local d’Inclusió Social i del Pla Local d’Acció Social. Una proposta d’ERC-MES aprovada ja l’any 2015 pel ple i que, malgrat la seva complexitat, planteja millorar i maximitzar els resultats de les polítiques d’inclusió sobre les persones amb risc d’exclusió a Terrassa.

Pel que fa a altres temes estratègics de ciutat, l’abstenció d’ERC-MES aconseguirà blindar els recursos necessaris en el pressupost 2018 per posar en marxa l’empresa de l’aigua. Així mateix, el govern municipal ha adquirit el compromís d’introduir a la memòria de pressupostos iniciatives proposades pels republicans i ja aprovades al ple com el desenvolupament del Pla estratègic de l’esport o projectes llargament posposats com el condicionament terrassenc.
Finalment, en l’àmbit de la millora de l’ocupabilitat i el desenvolupament econòmic de la ciutat, s’estableix un acord per tirar endavant el Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa.