Josep Rull promet la Constitució per imperatiu legal en acreditar-se com a diputat

El conseller de Territori i representant electe des de les eleccions del 21-D, ha fet servir la mateixa fórmula que el president Carles Puigdemont

Josep Rull
Josep Rull | Adrià Costa
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:44h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, el terrassenc Josep Rull, ha promès "per imperatiu legal" la Constitució i l'Estatut i s'ha compromès a actuar amb plena fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya per tal d'accedir a la seva acta de diputat. Ha fet el mateix que el cap de llista de Junts per Catalunya i president de la Generalitat, Carles Puigdemont. 

Segons han explicat fonts de la candidatura, la majoria d'electes de Junts per Catalunya han recorregut a la promesa per imperatiu legal, però no han fet servir aquesta fórmula Jordi Sànchez, Joaquim Forn -empresonats-, Clara Ponsatí, Lluís Puig -a Bèlgica- ni Jordi Turull, conseller de la Presidència i diputat electe.

Les dues fórmules són smilars a les que van utilitzar els diputats de Junts pel Sí, coalició que integraven PDECat i ERC en la legislatura que es tancarà definitivament demà dimecres.