​El PP valida la sortida de l'AMI pel vot de qualitat de l'alcalde en un ple que tenia 26 regidors

Considera que així invalida l'argument de l'organisme sobre la majoria absoluta per donar-se de baixa

Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:06h
El portaveu del PP de Terrassa, Alejandro Rodríguez, ha recordat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que en el ple de novembre, quan es va aprovar la sortida de la ciutat de l'organisme, eren 26 regidors. Això, ha precisat, suposa que guanyi pes el vot favorable de l'alcalde, Alfredo Vega, per validar l'acord.

D'aquesta manera, s'invalidaria l'argument de majoria absoluta que va justificar l'AMI per rebutjar la sol·licitud. El popular ha assenyalat que en la sessió ordinària faltava una regidora, es tracta de la del PDeCAT Meritxell Lluís, per tant, hi havia 26 membres i que 13 van votar a favor de la proposta de resolució de la seva formació.

Rodríguez ha dit que encara "s'està valorant amb el secretari de l'Ajuntament si la resposta de l'AMI s'ajusta a Dret" i no ha descartat, si cal, portar de nou la proposta a plenari. Encara que ha matisat que ho faria sabent que "s'assegurar una majoria absoluta" i ha apuntat cap a Terrassa en comú, que en aquest punt es va abstenir, per aconseguir algun vot.

D'altra banda, ha indicat que la localitat no figura a la pàgina web i ha qüestionat si això significa que "es manté encara que no aparegui com a municipi adherit".