​L'oposició de Sant Cugat exigeix a Conesa que doni explicacions per la sentència del cas Palau que esquitxa el municipi

La resolució indica que CDC, Fèlix Millet i Jordi Montull van percebre 167.000 euros amb l'adjudicació del PAV3 a Ferrovial

PAV3, a Sant Cugat
PAV3, a Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:19h
L'oposició de Sant Cugat del Vallès considera que la sentència del cas Palau confirma la implicació de "l'Ajuntament de Sant Cugat en un dels majors casos de corrupció de la història de Catalunya". Les formacions reclamen a l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, que doni explicacions sobre els 167.000 euros de comissions que van cobrar CDC (104.400) i Fèlix Millet i Jordi Montull (62.640 euros) per la seva intermediació en l'adjudicació a Ferrovial de les obres per construir el PAV3 del municipi.

El govern local ha rebutjat fer valoracions sobre aquesta qüestió i ha recordat que el consistori no apareix en la resolució judicial que s'ha fet pública aquest dilluns. El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprían, considera que Mercè Conesa ha d'assumir la seva responsabilitat, ja que formava part de l'equip de govern que va aprovar i adjudicar aquest projecte l'any 2002. Per aquest motiu ha exigit a la batlle que comparegui en el ple que se celebrarà dilluns de la setmana vinent. 

Ciprián també s'ha referit a l'auditoria externa aprovada al ple del passat mes de març per revisar totes les contractacions de Ferrovial a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i ha demanat "més celeritat" i que s'estableixin uns objectius clars perquè el resultat d'aquest informe no esdevingui "paper mullat". Alhora ha recordat que el consistori també està sotmès "al procés judicial del cas Petrum per les comissions irregulars en adjudicacions a Teyco". 

El PP d'aquesta localitat s'ha sumat a la petició de la formació taronja i ha reclamat a Conesa una explicació: "Sabem que Mercè Conesa i transparència no són conceptes que casin bé, però l'alcaldessa deu als santcugatencs una explicació sobre l'adjudicació del PAV3", ha valorat la formació a través d'un tuit.

Per la CUP, la sentència de l'Audiència de Barcelona acredita "que el PAV3 va servir per al finançament il·legal de CDC quan Mercè Cones era regidora d'urbanisme, el 2003", ha expressat el partit també a través de Twitter. 

Així mateix ha acusat els convergents d'haver "robat" a la ciutat de Sant Cugat i adverteix que "no val una neteja de cara", referint-se al canvi de nom de l'antiga CDC.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC en aquesta localitat, ha lamentat que el nom de la ciutat estigui "barrejat enmig d'una sentència que confirma la corrupció sistèmica de Convergència". Ingla ha titllat els fets "d'escàndol en majúscules" i s'ha preguntat quan arribaran les conseqüències polítiques. 

La petjada del cas Palau a Sant Cugat

El mes d'abril de 2002 l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès amb Lluís Recoder d'alcalde, va adjudicar a través d'un concurs públic la construcció del pavelló PAV3 per 4,1 MEUR a Ferrovial. L'any 2010 van aparèixer diverses informacions que vinculaven l'adjudicació del PAV3 amb el 'cas Palau'. El llavors govern de la ciutat, liderat per Recoder, va negar rotundament que l'Ajuntament tingués cap coneixement d'aquests fets.

El mes de març de 2017, tots els grups municipals van acordar en un ple extraordinari encarregar una auditoria externa per revisar les adjudicacions d'obres públiques a l'empresa Ferrovial i les seves filials durant el període 1997-2017, entre elles la del PAV3.