El terrassenc Lluís Puig presenta les credencials al Parlament

S'afegeix al tràmit que ja han fet la resta de diputats electes de Junts per Catalunya i ERC que són a la presó i a Brussel·les

Carles Puigdemont i els consellers a l'exili, en roda de premsa a Brussel·les
Carles Puigdemont i els consellers a l'exili, en roda de premsa a Brussel·les | Junts per Catalunya
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:21h

Carles Puigdemont i els consellers a l'exili, en roda de premsa a Brussel·les Foto: Junts per Catalunya


Els diputats electes de Junts per Catalunya (JxCAT) Clara Ponsatí i Lluís Puig han presentat les credencials per tal d'accedir a la condició de diputat. Personal de JxCAT ho ha entrat al registre del Parlament aquest dilluns.

Ja ho havien fet la resta de diputats electes del grup parlamentari –inclosos Jordi Sànchez i Joaquim Forn, en presó preventiva- i també el seu cap de files, Carles Puigdemont, que com Ponsatí i Puig és a Brussel·les. De fet fonts de la candidatura ja havien confirmat a l'ACN que tots dos, consellers del Govern cessat en aplicació del 155, apostaven per mantenir els seus drets com a diputats electes de JxCat.

Per part d'ERC, la diputada electa Meritxell Serret també ha presentat aquest dilluns les credencials al Parlament per tal d'accedir a la condició de diputada. Segons fonts d'ERC, el grup ha enllestit els tràmits de qui va ser consellera d'Agricultura, cessada en aplicació de l'article 155. D'aquesta manera, la cap de llista d'ERC per Lleida se suma als passos que ja han fet el també republicà Toni Comín i la resta d'electes que són a Brussel·les.