VÍDEO «La cel·la és petita però el somni és immens»: pinten un mural a la casa familiar de Jordi Cuixart

Es tracta d’una imatge del president d’Òmnium amb un fragment d’un tema del grup sabadellenc Adversaris i amb la tipografia del propi Cuixart

Mural dedicat a Jordi Cuixart a Santa Perpètua de Mogoda
Mural dedicat a Jordi Cuixart a Santa Perpètua de Mogoda | NacióSabadell / Cedida
Redacció
15 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:41h

Mural dedicat a Jordi Cuixart a Santa Perpètua de Mogoda. Foto: NacióSabadell / Cedida


Just quan aquest dimarts es compliran tres mesos de l’ingrés a presó del sabadellenc i president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat electe Jordi Sànchez, la família de Cuixart ha decidit fer un pas més per retre-li homenatge. Aquest cap de setmana han pintat un mural a la seva casa familiar de Santa Perpètua de Mogoda amb una imatge seva i un fragment del tema No fear, del grup sabadellenc At Versaris, i en què s’ha fet un minuciós treball per a reproduir la tipografia del propi Jordi Cuixart.


El mural es va començar a gestar a partir de la idea de la família de retre-li un homenatge, trista per la seva absència. “Juntament amb amics de tota la vida del meu tiet vam decidir externalitzar aquesta situació que vivim, el meu pare, que es castellanoparlant, ema va demanar que li féssim un mural a la paret de casa, i vam decidir posar-hi la cara del Jordi i la frase d’un tema d’At Versaris”, explica Pol Leiva Cuixart, nebot d’en Jordi Cuixart.

La idea venia després d’haver pintat ja dos murals previs, un a la paret de casa d’un amic d’en Jordi i l’altre a la plaça de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. El més emotiu, però, és l’elecció de la tipografia per aquest darrer, presa a partir de la mateixa lletra de Cuixart: “Se’m va acudir la flamant idea de, a partir de les seves cartes a porrades que ens ha enviat, agafar la seva lletra, i vam anar lletra per lletra, paraula per paraula, movent-les per quadrar-les al mural”, explica Leiva.



Així, la nit de divendres a dissabte van projectar la imatge que volien reproduir a la paret, per enfilar-se a dalt d’una bastida i resseguir-ho tot amb guix. Al dia següent, ja amb llum de dia, van refer la bastida per fer el dibuix definitiu, i que esperen que pugui veure el propi Cuixart en persona ben aviat.
 

Mural dedicat a Jordi Cuixart a Santa Perpètua de Mogoda. Foto: NacióSabadell / Cedida


“Està bé i tranquil”

La família ha pogut veure Cuixart aquest mateix cap de setmana. La mare i la tieta van anar a Soto del real per visitar-lo i parlar-hi. “El van veure bé, està relativament bé, dins d’una presó, tranquil i amb ganes que tot s’arregli, amb sentiment de pau, i aquest és un avantatge que tenim, que ell és una persona molt forta, amb unes conviccions molt clares”, explica Pep Navarro, cosí de Jordi Cuixart.

Assegura, però, que els dies que surt de la presó està més animat. “Els dies que ha d’anar a declarar està millor”, relata Navarro. L’antecedent sobre Oriol Junqueras fa pensar que no sortirà en breu de la presó, però amb tot, esperen que ben aviat pugui a tornar a trepitjar el carrer en llibertat.
 

Mural dedicat a Jordi Cuixart a Santa Perpètua de Mogoda. Foto: NacióSabadell / Cedida