​Veïns de Montcada recorren novament a la justícia per incompliment de la cimentera

Asseguren que la Generalitat ha concedit dues llicències a la companyia

Redacció
14 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:29h
L’AVV de Cant Sant Joan de Montcada i Reixac ha presentat un contenciós administratiu contra el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per l’incompliment de la cimentera Lafarge en qüestions ambientals. L’entitat ha justificat aquesta mesura, perquè el Govern no ha fet efectives les resolucions judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i el Tribunal Suprem (TS) que anul·laven l’autorització ambiental de la planta, que se li va concedir el 2010.
 
L’advocat de l’agrupació veïnal i expert en qüestions ambientals, Albert Calduch, ha explicat que la Generalitat “està intentant incomplir la llei per la via administrativa”, remarcant que “canviant la data d’autorització és suficient” i que, sota el seu punt de vista, són maniobres per “beneficiar l’empresa”.
 
En aquest sentit ha detallat que l’impacte d’estudi ambiental de la companyia és de 2008 i analitza processos per separat, “això és fer trampes”, ha denunciat. Ha afegit que és de les poques empreses de Catalunya i de l’Estat que no s’ha “adaptat a la llei 3/98 que obligava a totes les activitats siguin compatibles amb el medi ambient”.
 
També ha assegurat que la Generalitat ha concedit dues llicències més, una al juliol i la segona el gener de l’any passat. La primera ja l’han recorregut i l’altra també ho faran, ha garantit el lletrat.
 
Els veïns, a més, han reclamat que “es paralitzi” l’activitat, tant l’extractiva com la crema de residus. Es mostren optimistes de cara a una nova sentència del TSJC en aquesta línia, pel fet de ser un municipi ubicat en una zona de protecció especial.