L'ANC i Òmnium criden a concentrar-se el proper dimarts per la llibertat dels Jordis

La data coincideix que farà tres mesos que Sánchez i Cuixart estan empresonats | L'ANC també convoca a seguir la constitució del Parlament el dimecres 17 de gener

Redacció
14 de gener del 2018

Manifestació massiva per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Foto: Adrià Costa


L’ANC i Òmnium Cultural han convocat concentracions el proper dimarts 16 de gener a les 20 hores davant dels ajuntaments d’arreu dels territori. Aquest dia farà tres mesos des que els presidents de les dues entitats, Jordi Sánchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium Cultural), van ingressar a la presó de Soto del Real, acusats del delicte de sedició. A Barcelona, la protesta tindrà lloc a la cruïlla entre el passeig de Sant Joan i el carrer Casp.

Sota el lema “Som gent de pau: llibertat”, les dues organitzacions sobiranistes exigeixen la llibertat dels seus dirigents, que consideren que estan “injustament empresonats”. “Els volem a casa i no ens quedarem quiets”, han anunciat en la convocatòria.
  L'ANC, per la seva banda, també ha convocat una concentració per al proper 17 de gener a l'exterior de la cambra catalana amb el lema "Recuperem el Parlament" amb l'objectiu de "seguir el primer ple de la majoria republicana".