Retiren el polèmic cartell del Carnestoltes de Terrassa per la «censura»

L'entitat organitzadora reacciona després de les "pressions i amenaces" rebudes

El cartell que ha generat controvèrsia
El cartell que ha generat controvèrsia | Carnestoltes Terrassa
Redacció
13 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:04h
“Arrel de les pressions i amenaces que estem rebent, ens veiem obligats a que el cartell guanyador per votació popular quedi censurat”. Així ha comunicat l’organitzadora del Carnestoltes de Terrassa, Confraria Mascarada, la retirada del polèmic cartell. Subratllant que l’entitat sense ànim de lucre “està totalment en contra de qualsevol acte masclista i de violència patriarcal”.

També ha remarcat que no consideren que sigui “ofensiu i vexatori”, tal com s’ha difós per les xarxes socials i diversos mitjans de comunicació. Per això ha apel·lat a “l’explicació i interpretació” de l’autor que “hauria de ser suficient per aclarir aquest extrem i sortir d’aquest atzucac”.

Tot i així, ha lamentat “la lectura” que, des de diversos sectors, d’aquesta obra promocional d’aquesta festa a la ciutat. En aquest sentit, això demostra que “a la societat actual, la censura per motius ideològics i partidistes encara és viva”.

La Confraria Mascarada ha recordat que l’elecció del cartell es va fer, el passat 16 de desembre, per votació popular i 1.480 persones van optar per aquesta obra. “El poble és el veritable protagonista”, ha afirmat, afegint que l’entitat “es limita” a donar resposta el que s’ha decidit.  

Ni 24 hores després que es presentés el cartell va haver-hi una reacció contrària, des de tots el àmbits. Fins i tot la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va piular carregant en contra. I no va ser l'única.