Polèmic cartell del Carnestoltes de Terrassa

L'Ajuntament demana als organitzadors la seva retirada

El cartell que ha generat controvèrsia
El cartell que ha generat controvèrsia | Carnestoltes Terrassa
Redacció
12 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:49h
Ni 24 hores després que es presentés el cartell del Carnestoltes 2018, elaborat per Xavi Suárez, han aparegut les primeres crítiques, al considerar-lo que reprodueix actituds masclistes. En el disseny es veu el cos d'una dona nu, amb només un antifaç, i diverses mans tapen els òrgans femenins. 

L'organització d'Arran Terrassa ha estat una de les que ha criticat l'obra. "Cosifica, hipersexualitza i promou la violència masclista contra les dones", han piulat a Twitter. Han exigit a l'Ajuntament i els organitzadors retirar-lo. També el col·lectiu feminista local, Rudes Rebels, s'ha expressat en la mateixa línia al compte de Facebook. Ha qualificat "d'intolerable" que una ciutat que vol penjar-se l'adjectiu de "feminista" permeti aquest cartell com a "reclam de la dona". Ha indicat que és "violència institucional que no podem tolerar". 

El govern municipal demana la retirada 

L'Ajuntament ha demanat a l’entitat organitzadora, la Confraria Mascarada, que consideri la retirada “per la banalització de la violència sexual implícita i l’objectualització que es fa del cos de les dones”, tal com ha expressat en un comunicat el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, i portaveu del Govern municipal, Amadeu Aguado.

“Tot i que el Carnestoltes és un període transgressor per naturalesa, en aquest cas creiem que el missatge que dona el cartell és clarament contraposat a l’objectiu d’una societat igualitària cap a la qual tots i totes volem avançar, i projecta una imatge que no encaixa amb la ciutat feminista que som”, ha remarcat Aguado.

Malgrat aquest fet, el tinent d'alcalde ha volgut deixar clar que "no afecta per res la confiança en l’entitat per la seva bona feina demostrada al llarg dels anys”.