habitatge

El preu del lloguer es dispara per sobre del 10%

Un informe de la consultora immobiliària Forcadell repassa els preus d'habitatges, d'espais comercials i naus industrials

per Redacció, 11 de gener de 2018 a les 16:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El lloguer d'habitatges a Terrassa s'ha incrementat un 12% des del 2013 i el preu mitjà va ser de 8,62 euros el metre quadrat al mes. Així ho ha recollit l'informe de mercat de la consultora immobiliària Forcadell, amb dades agafades de l'Institut Català del Sòl (Incasòl).

El mateix document ha assenyalat que el mercat de compravenda ha experimentat una important demanda, concentrada a les zones de Vallparadís, Ca N'Aurell, el Centre i Can Roca, però aquests dos últims barris no han pogut absorbir la demanda per falta de pisos i això ha comportat un increment del preu al llarg de l'any.


L'informe ha subratllat "un creixement més pronunciat" de les línies comercials 1L per la baixa disponibilitat de producte en prime, que ha registrat un preu mitjà d'11,62 euros el metre quadrat al mes. En aquest sentit, ha precisat que sectors com la restauració, moda i salut han estat les activitats dels locals en el primer semestre.

En canvi, la venda d'espais comercials ha anat a la baixa al llarg del 2017, un aspecte que ha justificat pel fet que les propietats no arriben a posar-se a la venda per la compravenda prèvia a un particular.

Així mateix les rendes del preu mínim de lloguer industrial, que ha estat un 14% de variació interanual, ha situat el preu mitjà per metre quadrat entre els 2,27 euros i els 3,91, que ha suposat una crescuda del 8,7% respecte el 2016. Les naus industrials de fins el 500 metres quadrats han sigut les més sol·licitades.

L'informe ha apuntat a una reactivació del mercat de solars en venda i ha assenyalat "com a principal protagonista" els productes procedents de carteres immobiliàries d'entitats bancàries.

 

 

Participació