L'alta velocitat arriba a Ullastrell a través d'una innovadora xarxa

Es tracta del radioenllaç

Ullastrell
Ullastrell | Ajuntament d'Ullastrell
Redacció
13 de gener del 2018
L'empresa Iguana amplia la seva cobertura i fa el salt a la comarca del Vallès Occidental, concretament al municipi d’Ullastrell, on des de fa unes setmanes ja ofereix serveis de radioenllaç tant a particulars com a empreses. De fet, el primer connectat a la xarxa d’Iguana ha estat el propi Ajuntament d’Ullastrell amb qui l’operador de telecomunicacions de l’Anoia ha signat un conveni de coubicació que permet la instal·lació dels equips d’Iguana al propi Ajuntament, així com una antena a les dependències municipals.

El conveni signat contempla la cessió de 10 connexions gratuïtes que Iguana cedeix a l’Ajuntament d’Ullastrell per a que destini a persones amb risc d’exclusió social. L’Ajuntament, a través de la regidoria d’Atenció a les persones farà la gestió d’aquestes connexions de caire social. 

El servei de radioenllaç d’Iguana permet oferir connexions de fins a 10 Mbps simètrics i amb paquets que poden incloure també telefonia fixa i telefonia mòbil. El conveni signat entre l’Ajuntament d’Ullastrell i Iguana permetrà millorar la connexió a Internet de tot el terme municipal, que fins ara era molt precària. El sistema de radioenllaç d’Iguana funciona gràcies a la xarxa de fibra òptica pròpia que l’operador anoienc té desplegada.

Iguana és un operador de telecomunicacions amb seus a Igualada i a Masquefa que desplega la seva pròpia xarxa de fibra òptica i de radioenllaç i que ofereix serveis d’Internet, telefonia mòbil i telefonia fixa tant a empreses com a particulars.