El nou rector de la UPC demana als partits defugir la confrontació i apel·la al diàleg

Francesc Torres ha dut a terme l'acte de presentació pública

Redacció
11 de gener del 2018
Actualitzat a les 0:12h
El rector de la UPC, Francesc Torres, en la seva presentació pública
El rector de la UPC, Francesc Torres, en la seva presentació pública | Europa Press
El nou rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres, ha demanat als partits polítics catalans que defugin la confrontació i advoquin per la via del diàleg i el consens. Així ho ha expressat en l'acte de presentació pública, celebrat aquest dimecres, amb el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Arcadi Navarro, i el rector sortint, Enric Fossas.

Torres ha fet una crida a les forces polítiques perquè aconsegueixin un consens i diàleg que "doni resposta a les diferents sensibilitats" existents a Catalunya. Ha advocat per la potenciació de la investigació en la qual l'universitat ha de ser un "agent important", disposar d'unes plantilles ben dotades i rejovenides, un compromís social i estimular l'esperit crític dels estudiants, raó de ser de les institucions universitàries.

Ha assegurat que les universitats catalanes tenen una funció social remarcable i que no s'entén una societat avançada sense un sistema públic universitari potent. Per això, ha advocat per la cerca de consensos i sinergies amb la resta d'universitats i l'administració -tant Generalitat com governs locals- per afrontar els "reptes" de futur, com són el seu finançament, el rejoveniment de les plantilles i el mapa de titulacions.

Torres ha dit que per això encapçala un equip amb experiència i plural, que vol "escoltar" i està compromès amb el progrés de Catalunya.

El rector sortint, Enric Fossas, ha demanat al nou rector "responsabilitat econòmica", ha agraït els anys que ha estat al capdavant de la institució universitària, i ha tingut un record per als presos sobiranistes.

Catalunya, transferència d'innovació

El secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, també s'ha referit a la situació política, que espera que es pugui resoldre aviat, reprendre certa normalitat i implantar un Govern, perquè en un acte com la presentació d'un rector "pugui haver-hi un conseller".

Ha afirmat que 2017 ha estat un any intens en moltes temàtiques, també en l'impacte de la innovació i tecnologia en les persones, subratllant que a Catalunya s'han creat ja més de 300 spin-off universitàries i advocant per que es converteixi en un dels millors territoris del sud d'Europa en transferència d'innovació.