Renfe modernitzarà i farà accessible l'estació de Montcada-Ripollet

Es construirà un pas inferior per connectar els barris de Mas Duran i Mas Rampinyo, complementari al dels usuaris

Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:29h
Les obres de Renfe per remodelar l'estació de Montcada-Ripollet (R3) començaran el setembre vinent, segons ha acordat aquest dimecres la comissió de treball per a la millora de tres de les estacions del municipi vallesà, integrada per tècnics del consistori, Rodalies i Adif, en la seva segona trobada.

Consistirà en la construcció d'un pas subterrani que connecti els barris de Mas Duran i Mas Rampinyo -al carrer Sant Igasi-, a més del dels usuaris, per garantir la mobilitat, així com la incorporació d'ascensors, rampes, es farà un tancament perimetral de tota la zona, adaptant a la normativa de 200 metres d'andanes i la construcció de marquesines, escales i ascensors dins de l'equipament.

S'espera que l'obra acabi a l'octubre de 2019, mentre que el pas inferior per connectar les dues zones, ho farà tres mesos després per no retardar els terminis de licitació i execució de les intervencions a l'estació.

El "mentrestant" al soterrament

L'alcaldessa del municipi, Laura Campos, ha manifestat diverses vegades que "cal gestionar el mentrestant" del soterrament, en referència a elements de seguretat. Així, s'ha presentat una proposta per als dos passos a nivell que creuen el municipi, que separaran vianants de vehicles aquest any i a la fi del mateix es farà la renovació de totes les tanques de la línia R2, des del Rec Comtal fins a l'estació de Montcada i Reixac.

Campos també ha traslladat als representants d'Adif i Renfe diverses queixes dels veïns del barri de Can Sant Joan "per una forta olor de productes químics procedents de la zona de taller i magatzem de l'estació de Montcada-Bifurcació", que podria tenir relació amb l'ús del clavegueram públic per restes de productes de neteja per als trens. Ambdós organismes ferroviaris estudiaran el cas.

A la trobada han participat, a més de l'alcaldessa, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez; el director de Rodalies, Félix Martín; el sotsdirector d'Estacions d'Adif a Catalunya, Armando Brigos, i el gerent de l'Oficina de Coordinació de Rodalies, Carlos Freire.