Teatre el dia de Reis al Coro Vell

La companyia Teatre Mú hi representarà "Paco viene de Francisco" a les 20h

per Eloi Falguera, 4 de gener de 2018 a les 12:33 |
Susana Bordería i Paco Burguillos a Paco viene de Francisco. | Teatre Mú
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dia de Reis (6 de gener), l’Associació de Teatre Mú, representarà l’obra de Paco Burguillos Paco viene de Francisco. Serà a les 8 del vespre al Coro Vell (C/ Sant Marian, 122).

De què tracta l’obra?


Paco viene de Francisco és una mirada a la Barcelona i a la Catalunya dels anys 60 i 70. Una mirada, a través de les experiències dels immigrants andalusos, que van arribar a la recerca d’un treball i una vida més digna per a poder donar un futur als seus fills.

Un exercici de memòria col·lectiva que ens trasllada als anys de les barraques, del Barri xino, de la lluita pels drets de la classe obrera, de les dificultats de tota mena. Una època que, malgrat no ser llunyana, comença a ser molt desconeguda pels joves d’avui dia.

També és una invitació a la reflexió sobre la situació actual de Catalunya, a través de l’humor, de la senzillesa de les converses de tu a tu i de les emocions evocades per un record viscut.

Les interpretacions


L’obra és interpretada per Susana Bordería i el mateix autor, Paco Burguillos. Només dos actors a escena, però que interpreten una gran quantitat de personatges, sobretot la Susana. Ella fa el personatge principal, la Montse, una jove de Terrassa d’avui dia que fa teatre. Fent aquesta activitat és on coneix el Paco, amb qui fa amistat i va descobrint la seva història, la “nostra” història.
 

L'actor i autor de l'obra, Paco Burguillos. Foto: Teatre Mú


Aquesta Montse, a mida que va coneixent el Paco, va interpretant tota una sèrie de personatges que han format part de la vida de l’home. Així, la Susana Bordería, es va posant en la pell de la Candela (la dona del Paco), del Pedro (un amics), d’una alcaldessa que no para de posar traves i, també, de diferents personatges del Barri Xino, com un farmacèutic o una prostituta.

la Susana interpreta tots aquests personatges amb un canvi de vestuari mínim, per tal de donar agilitat a l’espectacle. A més, els papers més repressius, com el d’un comissari o un jutge, són representats d’una manera paròdica. Es tracta de fer de contrapunt al drama, de donar un toc còmic i més fresc a tot plegat.

Un reflex de l’actualitat

Segons l’autor, Paco Burguillos, avui dia estem en el mateix punt de partida on érem als anys 60. Ell va arribar aquí, emigrant d’Andalusia, per intentar trobar un futur millor. Ara els joves es plantegen el mateix: si marxar del país per buscar-se la vida.

En aquests darrers mesos l’obra, malauradament, s’ha fet encara més actual. Aquella repressió del final del franquisme, amb els grisos, es pot comparar amb el que es viu aquests dies. L’obra ens pot fer preguntar en quina mena de democràcia vivim.

Una obra amb recorregut

L’espectacle, estrenat el 2014, s’ha representat una quinzena de vegades i ha recorregut diverses localitats com Barcelona, Sabadell, Cerdanyola, Viladecavalls o La Llagosta, on ha tingut una gran acollida. Aquest dissabte teniu una nova oportunitat per descobrir-lo a casa nostra.

Per celebrar la diada de Reis hi haurà, a més, copa de cava i tortell.

Una nova sala teatral a la ciutat

La representació d’aquest dissabte no vol ser una excepció. La intenció de la Societat Coral Joventut Terrassenca (Coro Vell) i de la responsable de la secció teatral, la mateixa Susana Bordería, és obrir de forma regular un nou espai teatral a la ciutat.
 

Escena de Paco viene de Francisco, amb Paco Burguillos i Susana Bordería. Foto: Teatre Mú


En paraules de la mateixa Susana: “La intenció és programar una obra per adults i una altra infantil cada primer dissabte de mes. Al matí es realitzaria la sessió infantil i al vespre l’obra per adults. Aquest primer cap de setmana, com a excepció, degut a la diada de Reis, l’obra infantil es farà diumenge dia 7”.

La programació està oberta, tan a companyies professionals com a amateurs. Les propostes s’han de fer arribar a la mateixa Susana. Una nova oportunitat, doncs, per al munt de grups i companyies que s’han format darrerament a la ciutat. Us deixem un correu electrònic de contacte: [email protected]

Paco viene de Francisco, de Paco Burguillos, es podrà veure el dissabte 6 de gener, ales 20h, al la Societat Coral Joventut Terrassenca (Coro Vell), del carrer Sant Marian, 122.

Repartiment

Intèrprets: Susana Bordería i Paco Burguillos
Tècnic de so i llums: Carles Gutés
Direcció: Alba Valldaura
Durada: 1 hora i 15 minuts


Eloi Falguera
Director i autor

 

Participació