El Servei de Joventut i Lleure Infantil de Terrassa atorga quatre beques de suport a la creació artística

Els ajuts volen fomentar la professionalització dels i les joves en l'àmbit artístic i afavorir la producció cultural a la ciutat

per Redacció, 3 de gener de 2018 a les 09:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Terrassa, a través del BaumannLab, el laboratori de suport a la creació del Servei de Joventut i Lleure Infantil, ha concedit un total de quatre beques anuals per fomentar la professionalització dels i les joves creadores, així com el desenvolupament de projectes d'arts visuals i processos de creació i producció cultural a la ciutat.

La comissió de valoració ha atorgat els ajuts d’aquesta convocatòria als següents projectes:


Beca suport a la creació artística (1.800 euros): The glorious tragedy of youth, de Joan Pallé, un projecte que treballa la idea de la joventut en l’imaginari consumista mitjançant un taller participatiu i una exposició.

Beca de disseny d’accions formatives (1.800 euros): Imatges en la ciutat. Reproduïdes. Proliferades, de Flora Larriguire. Es tracta d’un cicle de tallers teòrics i pràctics per reflexionar sobre la imatge gràfica proliferada en els entorns públics: cartellisme, propagandisme, comunicació social, etc.

Beca per a projectes d’experimentació audiovisual i art digital (1.000 euros): Mars Oddity, d’Ana Mar López, Pilar Villanueva, Roser Pruaño, Marcos Buenacasa i Sergi Ballesteros. Mars Oddity és un còmic interactiu que narra una història de ciència ficció ambientada a Mart amb diverses línees narratives.

Enguany la beca Grafiti Invaders, que s’atorga anualment amb un import de 1.000 euros, ha quedat deserta.


La comissió de valoració de la convocatòria de beques BaumannLab l’han format en aquesta edició el professor Gabriel Verderi en representació de l’Escola d’Art de Terrassa; la tècnica municipal d’arts visuals Susana Medina; la comissària i artista visual Caterina Almirall, l’artista visual local Estela Ortiz, i la tècnica municipal de joventut Laura Fusté.

El grup musical local Bounties, becat per fer un videoclip

A més de les beques del BaumannLab, el Servei de Joventut i Lleure ha concedit també la beca TAM! 2017 per a la realització d’un videoclip. El projecte guanyador de la convocatòria ha estat la formació musical local Bounties, amb un equip creatiu format per Sergi Lanau, Ariadna Martínez i Berta Peyret, els quals realitzaran un videoclip per donar a conèixer la seva música d’una forma més visual.

La Beca TAM! s’adreça a professionals i amateurs dels àmbits de la fotografia, la creació audiovisual, el so o la il·luminació que vulguin desenvolupar un projecte artístic que afavoreixi la visibilització, promoció i professionalització d’una formació musical. L’objectiu d’aquesta beca és donar suport a joves creadors i afavorir que una formació musical emergent pugui millorar la seva posada en escena o donar-se a conèixer d’una forma creativa.

La comissió de selecció d’aquesta beca l’han format l’enginyer de so Jordi Colomé, en representació de l’organització del festival TAM! com Sants; el professor de l’Escola Municipal de Música Daniel Garcia; Imma Bové en representació de la Casa de la Música de Terrassa; i la tècnica municipal Laura Fusté en representació del Servei de Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa. 

 

Participació