Noves tarifes d'aigua a La Creu, El Palà i Els Caus, a Vacarisses

Per primer cop es passen pel ple els canvis, que s'han aprofitat per adaptar l'estructura tarifària als nous temps

Redacció
03 de gener del 2018
Ple de desembre a Vacarisses.
Ple de desembre a Vacarisses. | Ajuntament de Vacarisses
L’últim ple de 2017 duia un únic punt a l’ordre del dia: la modificació de les tarifes del servei de subministrament d’aigua potable a les urbanitzacions vacarissanes d’El Palà, La Creu i Els Caus. Aquest canvi es deu a la sol·licitud de Mina Aigües de Terrassa, empresa que ofereix el servei de proveïment d’aigua a aquestes zones, per incrementar les tarifes. Després d’una negociació entre Mina i l’enginyer assessor de l’Ajuntament, s’ha aconseguit reduir l’augment a El Palà i La Creu, que, finalment, serà d’un 0,50%.

A Els Caus, la urbanització de Vacarisses que més cara paga l’aigua, s’adoptarà una nova estructura tarifària, que el govern municipal considera més justa. Quant al tram fix, el mínim de consum se substituirà per una quota de servei, de manera que la població sols pagarà l’aigua que consumeixi. Pel que fa al tram variable, aquest s’adequarà als trams del cànon de l’aigua de la Generalitat, facilitant, així, la comprensió del rebut de l’aigua. Les noves tarifes entraran en vigor a partir de gener de 2018.

Tal com va remarcar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, és el primer cop que el canvi de tarifes de l’aigua es passa pel ple municipal, sent "un exercici de transparència". La proposta final de l’Ajuntament va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern i el PSC, i les abstencions d’UIPV i VpV.

Vacarisses ja recicla un 80%

La regidora de Medi Ambient, Clara Fuster, va aprofitar el ple per aportar les primeres xifres del nou sistema de recollida Porta a Porta (PaP), implantat a finals de novembre. Segons la comparativa entre la primera quinzena de desembre de 2016 i la de 2017, Vacarisses ja ha assolit un percentatge molt elevat de reciclatge, un 80%, que supera amb escreix les recomanacions europees, estatals i catalanes del 50 i el 60%.

Aquesta xifra inclou també els residus dipositats a les àrees d’emergència amb contenidors, però no té en compte la recollida de poda i mobles a domicili. Si aquests residus es duguessin a la planta de reciclatge, s’assoliria el 95%. Tot plegat “corrobora que el PaP és l’única manera de fer una reciclatge com cal”, va afirmar la regidora de Movem Vacarisses.

D’altra banda, s’han incrementat les peticions del servei de recollida de poda i mobles fins a un 37 i un 52%, respectivament, evitant, així, que aquest tipus de residus vagin a parar als contenidors de rebuig. Finalment, l’alcalde de Vacarisses va voler felicitar la població “pel seu comportament exemplar”.