Renoven dues zones de jocs infantils del Parc de Vallparadís de Terrassa

S'hi introdueixen elements de joc adaptats i més inclusius

Redacció
28 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:54h
L’Ajuntament de Terrassa està treballant en la millora de dues de les zones de jocs infantils del Parc de Vallparadís per crear àrees de joc inclusiu. Amb aquest objectiu, es modificaran els accessos i es renovaran els jocs, introduïnt elements adaptats i inclusius. Aquesta setmana han començat les obres per adequar els accessos a la zona de jocs infantils de la Piscina Municipal de Vallparadís, al Pla del Torrent de les Ànimes, i la situada a la zona de Can Jofresa. Ambdós espais ubicats a l’interior del parc.

El projecte inclou la construcció d’un camí de paviment dur, adaptat per a l’accés fins als jocs de tots els infants, i també es renovaran les zones de seguretat dels espais, és a dir, aquelles que s’omplen amb sorra per tal d’esmorteir les possibles caigudes dels usuaris. D’altra banda, l’actuació preveu la renovació dels elements de joc per introduir–ne d’altres que siguin adaptats i amb un disseny adequat pel joc inclusiu. A l’espai de la Piscina Municipal de Vallparadís es col·locarà un element combinat que evoca el món dels vaixells i que està concebut per a ser inclusiu.

D’altra banda, a la zona situada a prop de Can Jofresa, s’instal·laran dues peces, una d’elles és un balancí adaptat per a infants amb dificultats de mobilitat; i l’altre és un element de gir, igualment adaptat.

El projecte, que s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic i que pretén aconseguir que les zones de lloc estiguin més adaptades a tots els infants, s’executarà durant dos mesos. L’empresa Iplay Urban Design, SL., és l’encarregada de dur a terme aquesta actuació, que compta amb un pressupost total de 46.738,96 euros (IVA inclòs).