FGC adjudica la construcció de 15 nous trens de la línia del Vallès

Stadler Rail ha estat l'elegida per construir els nous combois per 120 milions d'euros que milloraran la freqüència de pas al 2019

Un tren en una estació de la línia del Vallès.
Un tren en una estació de la línia del Vallès. | Juanma Peláez
Redacció
27 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:41h
Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha anunciat l'adjudicació de la construcció de 15 nous trens a l'empresa suïssa Stadler Rail. Es tracta d'uns combois que es preveu que s'incorporin a les línies del Vallès al 2019 i millorar, així, la freqüència de pas.

Concretament, l'adjudicació s'ha fet per un import de 120 milions d'euros, i es tracta de 15 unitats de tren elèctriques de la tipologia UT 115. En el paquet d'adjudicació s'inclouen les peces corresponents de recanvi.

La seva compra permetrà sumar els nous trens a les línies de Sabadell i Terrassa, fet que millorarà les freqüències de pas. De fet, el conseller Josep Rull va anunciar en una visita a Sabadell l'any 2016 que es preveia una millora en aquest aspecte de cara al 2019, arribant als passant dels 10 als 5 minuts a la línia de Sabadell, i de 8 a 5 a la de Terrassa, tot plegat lligat a la incorporació dels nous combois.