La línia del Vallès de FGC supera els 60 milions d'usuaris

S'incrementa un 7% el nombre d'usuaris a Terrassa

El tren que ha decorat Ramiro Fernàndez.
El tren que ha decorat Ramiro Fernàndez. | Juanma Peláez
Redacció
27 de desembre del 2017
Actualitzat a les 7:23h
El mes de juliol d'enguany, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) culminava la seva implantació a Sabadell. Ho feia amb alguns anys de retard i una infraestructura molt esperada per la ciutadania. Així ho han corroborat les dades, més d'un any després de la posada en marxa de la primera fase i poc més de cinc mesos de la segona i última. La línia del Vallès es preveu que tanqui 2017 amb 62 milions de viatgers, un 3,9% més respecte a l'any anterior. 

Una xifra rècord, tal com ha qualificat FGC. Però una altra de les dades que subratlla la necessitat del Metro del Vallès a Sabadell és que, entre les cinc estacions, es calcula que hauran passat 1,5 milions d'usuaris. Una crescuda del 68%.   

A Terrassa, que compta amb el perllongament des de fa més de dos anys, millora i arribarà els quatre milions, una pujada del 7%. Una tendència a l'alça que també es produeix a la línia Llobregat-Anoia, amb un increment de viatgers respecte al 2016 que se situa en un 3%, amb 22,4 milions de viatgers. Amb la qual cosa, en cas de confirmar-se aquestes xifres, les línies metropolitanes marcarien 84,4 milions d'euros aquest 2017.