​FOTO Puigdemont «ja ha votat» a Sant Cugat del Vallès

El president de la Generalitat encomana el seu vot a una noia de 18 anys que no tenia pensat anar a votar

Laura Sancho, votant per Carles Puigdemont
Laura Sancho, votant per Carles Puigdemont | Junts per Catalunya
Redacció
21 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:15h

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no ha vingut a Catalunya a votar. El seu vot, però, ja ha arribat a les urnes, a través de Laura Sancho, que ha votat per ell a Sant Cugat del Vallès. El mateix Puigdemont ho explicava aquest dissabte durant l'entrevista a TV3, feta pel seu director, Vicent Sanchis.

En declaracions des de Brussel·les, el cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit que el president espanyol Mariano Rajoy "té una immensa por a obrir les urnes i que es demostri que la seva recepta no ha funcionat" i ha alertat que "votar qualsevol dels partits del 155 és obrir la porta a continuar amb el règim de la por". Puigdemont ha comparegut al centre de convencions de la capital belga on es farà el seguiment de la jornada electoral, que ha definit com "anormal" i que no està convocada "en situació de normalitat democràtica".

Amb el logotip de la Generalitat al darrere amb el rètol "Govern legítim" el cap de llista ha assenyat que aquestes eleccions se celebren "amb candidats a la presó i a l'exili, amb atemoriment i intervenció del nostre país i les nostres institucions". El candidat ha confiat que del resultat de les eleccions "pugui sortir la manera de recuperar aquesta normalitat i acabar amb l'alteració de la democràcia i la retallada de llibertats que ens ha imposat el 155" i ha confiat que "malgrat tots els impediments tothom pugui exercir el seu vot, que no hi hagi coaccions de cap tipus".

Agraïment a Laura Sancho

Aquest mateix diumenge a la nit va penjar una imatge al seu Instagram acompanyat per la seva "votant". "La Laura Sancho ha vingut a Brussel·les a dir-me que el 21-D podrà votar per primer cop i que ho farà per mi, perquè jo no podré. Li vull agrair el gest i la generositat. Gràcies Laura!", va escriure el president de la Generalitat. Una imatge que la mateixa Sancho va penjar, hores després, al seu compte, amb el missatge: "És un honor poder votar en nom teu, President".