Magnífica quarta posició de Melani Costa en 400 m lliures en l'Europeu

La mallorquina del CN Terrassa neda també la final de 200 m lliures, prova en què obté el setè lloc | Evelyne Álvarez, vuitena millor marca en 200 m braça

Redacció
19 de desembre del 2017
Les nedadores del CN Terrassa Melani Costa i Evelyne Álvarez van tancar de forma brillant la seva participació en el Campionat d’Europa en piscina curta que va celebrar-se al Royal Arena de Copenhaguen (Dinamarca) entre dijous i diumenge. Després de prendre contacte amb la competició en els 100 m lliures i els 100 m braça, respectivament, Costa i Álvarez van demostrar la seva qualitat en les seves proves favorites.
 
Ahir, Costa va quedar-se molt a prop del podi en la final dels 400 m lliures. La mallorquina va acabar quarta amb un temps de 4.04.47 en una cursa que va dominar l’hongaresa Boglarka Kapas, campiona amb 3.58.15, per davant de l’alemanya Sarah Koehler, plata amb 3.59.12. El bronze va correspondre a la nedadora de Liechtenstein Julia Hassler, que va aturar el crono en 4.02.43. Costa havia accedit a la gran final després de signar el segon millor temps en les sèries matinals amb 4.04.56.
 
Dissabte, la mallorquina, amb un palmarès internacional que inclou un subcampionat del món a Barcelona 2013, va tornar a nedar una final europea després d’un any molt difícil marcat pel pneumotòrax que va patir, una lesió molt important per a una nedadora. Costa va aconseguir la setena posició en els 200 m lliures amb una marca d’1.55.81. La francesa Charlotte Bonnet va proclamar-se campiona amb 1.52.19, tot superant l’holandesa Femke Heemskerk (1.53.41) i la russa Veronika Andrusenko (1.53.75). La nedadora del CN Terrassa s’havia classificat per a la final amb el sisè millor registre de les sèries matinals (1.56.52).
 
Evelyne Álvarez, excel·lent en els 200 m braça
 
L’altra representant del club en la màxima cita continental, Evelyne Álvarez, també va rendir a un nivell altíssim. La canària va ser tercera en la segona sèrie dels 200 m braça amb uns esplèndids 2.23.36, registre que la va situar en la vuitena plaça de les inscrites i que li hagués proporcionat l’accés a la final. No obstant, el reglament de l’Europeu només permetia la presència de dues nedadores per país a la final, places que van correspondre a Jessica Vall i Marina Garcia, que van establir el segon i el tercer millor temps en sèries.