Disset conductors enxampats sota els efectes de l'alcohol o les drogues durant el cap de setmana

La Policia Municipal obre diligències penals a sis conductors i en sanciona onze per conduir sota els efectes de l'alcohol, la cocaïna o el cànnabis

Redacció
19 de desembre del 2017
La Policia Municipal de Terrassa ha detectat aquest passat cap de setmana prop d’una vintena de persones que conduïen vehicles després de consumir alcohol per sobre dels límits legals, o bé cocaïna o cànnabis. La majoria dels casos es van detectar en controls efectuats al llarg del cap de setmana, en el marc d’una campanya promoguda pel Departament de Trànsit de la Generalitat.

Així, en els controls fet a la rambleta del Pare Alegre, avinguda de Barcelona, carrer de Colom i camí de la Castellassa es van comptabilitzar nou sancions administratives a conductors que van donar una taxa d’alcohol positiva, i una a una persona que va donar positiu en cocaïna i cànnabis al drogotest. A més, es van obrir diligències penals a un conductor, que a més de l’alcoholèmia positiva va traspassar un semàfor en vermell. En el control del carrer de Colom, a més, un conductor va intentar evitar els agents, per la qual aquests el van aturar i van comprovar que tenia pendent una ordre de detenció i ingrés a la presó, i que circulava sense permís de conduir. Els agents el van detenir, li van lliurar una acta de citació per un altre jutjat i van lliurar el seu vehicle a un conductor autoritzat.

A banda de la campanya de controls, la Policia Municipal ha detectat al llarg del cap de setmana altres casos a partir d’infraccions o accidents. El primer va ser cap a les 3.40 h de la matinada de dissabte, quan una patrulla va veure un vehicle traspassant en vermell el semàfor de la carretera de Montcada amb el carrer de Pau Marsal. Els agents van aturar el cotxe i van sotmetre la conductora a les proves d’alcoholèmia, amb resultats de 0,77 mg/l i 0,66 mg/l. La dotació policial va instruir diligències i va immobilitzar el vehicle.

Mitja hora després, cap a les 4.10 h, un conductor que circulava pel carrer de l’Ancianitat va fugir en veure una patrulla policial. Quan els agents el van poder aturar, li van fer la prova d’alcoholèmia, amb el resultat de 0,88 mg/l. El conductor va agredir dos agents i va acabar detingut i amb diligències judicials pels resultats de la prova. El vehicle va quedar immobilitzat.

La mateixa matinada, cap a les 5.15 h, una altra patrulla va aturar un conductor que havia fet una infracció de trànsit a la carretera de Castellar. La prova d’alcoholèmia que va fer el conductor va donar resultats de 0,58 mg/l i 0,53 mg/l, motiu pel qual els agents el van denunciar administrativament.

Una hora més tard, a les 6.20 h el conductor responsable d’un doble accident de trànsit donava també positiu en la prova d’alcoholèmia. El cotxe que conduïa l’infractor va xocar contra una motocicleta a l’avinguda de Barcelona, provocant diverses contusions i erosions al conductor, que va ser traslladat en ambulància a l’Hospital Universitari de MútuaTerrassa. El conductor del turisme va marxar del lloc sense auxiliar-lo i sense facilitar-li les dades però moments després va xocar tot sol contra un vehicle estacionat al carrer de la Mare de Déu del Socors. El conductor va fugir a peu del lloc però gràcies a un testimoni la dotació policial el va poder localitzar. Els agents van instruir diligències penals, van sancionar l’infractor per marxar del lloc quan estava implicat en un accident i van demanar una grua per a retirar el vehicle de l’infractor.


Simultàniament, una conductora perdia el control del seu vehicle al carrer de Jacint Morera, col·lidint contra la mitjana central de la via. La dotació policial desplaçada al lloc dels fets va comprovar que no hi havia persones ferides i la va sotmetre a les proves d’alcoholèmia, amb resultats de 0,73 mg/l i 0,78 mg/l. Els agents van obrir diligències penals. La grua de l’assegurança de la conductora va retirar el vehicle perquè havia quedat mecànicament immobilitzat.

Finalment, la matinada de diumenge, cap a les 5.45 h, una patrulla va aturar un vehicle perquè circulava fent ziga-zagues pel carrer de Huelva. El conductor va donar resultats de 1,12 mg/l i 0,93 mg/l a les proves d’alcoholèmia. L’estat de l’infractor va portar els agents a demanar una ambulància per traslladar-lo a algun centre mèdic, però aquest va acabar marxant, negant-se a ser atès. El vehicle va quedar immobilitzat a Egarvia i els agents van instruir diligències.