L'Ajuntament de Terrassa inverteix 30.000 euros en la replantació d'arbres

S'instal·laran 66 unitats de diferents espècies a diversos indrets de la ciutat

Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:55h
Alguns dels arbres que han hagut de ser retirats darrerament a diferents espais de la ciutat seran replantats en una àmplia actuació duta a terme per l’Ajuntament de Terrassa. El projecte preveu la reposició d’alguns dels arbres que han estat eliminats, sigui perquè es trobaven malalts o en mal estat, o perquè es duien a terme actuacions de remodelació de l’espai on es trobaven. La intervenció, que s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic, inclou la replantació de 66 unitats de diferents espècies i suposa una inversió de més de 30.000 euros.

Dins d’aquesta actuació que s’ha iniciat aquest dilluns, s’han identificat diferents espais als quals es feia recomanable la recol·locació d’arbres. Concretament s’intervindrà en diferent mesura a la plaça de Miquel Utgés, a l’espai de jocs infantils i biosaludables del carrer de Caterina Albert, al carrer dels Telers, al parc infantil de l’avinguda de Can Boada del Pi, al carrer de la Goleta, al de l’Església, a la plaça Vella, a la placeta de Salvat-Papasseit, al carrer d’Iscle Soler, al del Cardaire, a la plaça de Sant Ramon, a l’avinguda d’Àngel Sallent, als carrers de Pardo Bazán, Martí Alegre, Gutenberg i Puigsacalm. L’espai on més afectarà aquesta actuació de replantació és la plaça de Miquel Utgés, al barri de Ca n’Aurell, on es col·locaran onze arbres.

En alguns casos, els treballs previstos en aquest projecte inclouen tasques afegides a la reposició dels arbres. A la plaça de Miquel Utgés, al carrer de Caterina Albert i al dels Telers, per exemple, s’han d’instal·lar els corresponents sistemes de reg, juntament amb els arbres. En aquest darrer espai, s’han de talar quatre arbres i retirar també soques d’arbres tallats prèviament. L’eliminació de soques també és necessària als casos del carrer de la Goleta, de l’Església o a la plaça Vella, entre d’altres, perquè els nous arbres substitueixen a d’altres que s’han hagut de tallar abans. Finalment, es col·loquen, dins de la mateixa actuació, les xarxes antiarrels i la resta de tasques d’adequació dels escocells, a més de la instal·lació de tutors en cas de necessitat.

El conjunt de l’actuació que suposa la replantació de 66 arbres té una durada prevista d’un mes i ha estat encarregada a Ambitec Servicios Ambientales, SA. L’execució del projecte compta amb un pressupost de 30.277,83 euros (IVA inclòs).