sindicatura municipal de greuges

Isabel Marquès, la candidata amb més suport per ser la síndica de Terrassa

S'ha dut a terme sense incidències la recollida de suports en set equipaments públics de la ciutat

per Albert Prieto , 15 de desembre de 2017 a les 09:13 |
La comissió, durant el recompte de vots. | Ajuntament de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El procés participatiu per l'elecció del Síndic Municipal de Greuges de Terrassa ha finalitzat aquest dijous amb la recollida de suports a les candidatures, aquesta vegada sense polèmiques. Isabel Marquès, qui ja va ser síndica, ha estat la candidata que ha rebut més suport ciutadà, amb diferència. El procés d'elecció del síndic, però, no finalitza aquí, ja que no es tractava d'una votació vinculant.

La recollida de suports s'ha dut a terme des de les nou del matí fins a les vuit del vespre en set equipaments municipals repartits per tots els districtes de la ciutat. A partir de les nou de la nit s'ha dut a terme el recompte, obert a tothom, a l'Ajuntament de Terrassa. L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha presidit el recompte.


Isabel Marquès i Amat ha estat la més votada pels ciutadans, amb un total de 1457 suports. Molt lluny han quedat Roger Peiró i Carbonell (164 suports), Jordi Estapé Madinabeitia (169 suports) y José Miguel Sanz Martínez (83 suports).
 

Decisió final del ple
 
La Comissió ciutadana de seguiment del procés elaborarà ara una memòria final del procés que inclourà la valoració dels diferents òrgans que hi han participat, i que es publicarà a la plataforma www.participa.terrassa.cat, per ser tramesa després a la Junta de Portaveus i a les persones que hagin presentat la seva candidatura.
 
La designació de Síndic Municipal de Greuges correspondrà al Ple Municipal. L'alcalde, tenint en compte el resultat de procés participatiu i prèvia valoració de la Junta de Portaveus, sotmetrà al Ple l'elecció del candidat o la candidata al càrrec. També es tindrà en compte el perfil del candidat i el projecte presentat.

 

Participació