El temps per aquest divendres

El termòmetre no variarà gaire els seus registres

Un bosc en plena tardor.
Un bosc en plena tardor. | Albert Segura
Redacció
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 8:08h

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres fins a migdia el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al terç nord i al Port, i serè o poc ennuvolat a la resta. Al llarg de la tarda la nuvolositat minvarà i el cel quedarà poc ennuvolat en general, si bé a l'extrem nord-est pot créixer alguna nuvolada. A banda, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà entre molt ennuvolat i cobert durant tota la jornada.

Al vessant nord del Pirineu s'esperen precipitacions al llarg de tot el dia. A més, fins a primera hora de la tarda se n'esperen al quadrant nord-est i són probables al Port. En general, seran d'intensitat feble i acumularan quantitats minses de precipitació, si bé localment seran poc abundants al vessant nord del Pirineu. La cota de neu baixarà dels 1400 metres de matinada als 1000 metres a la tarda, i al vessant nord fins als 800 metres al final de la jornada.

La temperatura mínima serà semblant i en molts punts es donarà al final del dia. La temperatura màxima serà semblant. La mínima es mourà entre els -5 i 0º C al Pirineu i Prepirineu, entre -2 i 3º C a la depressió Central i al prelitoral nord, entre 3 i 8º C a la resta del prelitroral i al litoral nord, i entre 6 i 11º C a la resta del litoral. La màxima arribarà a valors d'entre 4 i 9º C al Pirineu, per bé que seran més baixes al vessant nord, entre 7 i 12º C al Prepirineu i la depressió Central, entre 9 i 14º C al prelitoral i entre 11 i 16º C al litoral.