L'equip de waterpolo del CN Terrassa incorpora un internacional brasiler

Roberto Agulha de Freitas, de 20 anys, acaba de proclamar-se campió de lliga amb el Sesi-SP de Sao Paulo

Beto Freitas.
Beto Freitas. | CN Terrassa
Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:27h
El sènior masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa presentarà una cara nova per aquest segon tram de temporada. Després de l’alta de Sergi Mora i del retorn de Bernat Sanahuja de la cessió al CN Molins de Rei, el conjunt que dirigeix Dídac Cobacho comptarà amb la incorporació de Roberto Agulha de Freitas, un jugador brasiler de 20 anys que acaba d’aconseguir el títol al seu país amb el Sesi-SP de Sao Paulo.
 
El tècnic egarenc explica que Freitas és un waterpolista “ràpid, made in Terrassa, molt adient per a les nostres característiques de joc”. Cobacho subratlla la seva condició d’esquerrà. “Ens aportarà amplitud en atac, més riquesa tàctica i angle de llançament pel costat dret. Crec que ens pot millorar ofensivament”. L’entrenador terrassenc en destaca també la visió de joc i la seva capacitat com a assistent i remarca que és una incorporació prevista des del mes de juny que no s’ha pogut formalitzar fins ara a causa del compromís que tenia el jugador amb el Sesi-SP.
 
Tot i la seva joventut, Cobacho considera que Freitas aportarà “consistència i experiència” a l’equip, ja que és internacional amb la selecció brasilera, amb la qual va disputar l’estiu passat el Campionat del Món de Budapest. A més, “coneix el país, atès que va jugar amb el Barceloneta en categories inferiors”. El tècnic té previst fer-lo debutar aquest mateix dissabte a la piscina del CN Sant Andreu en partit corresponent a la desena jornada de la Lliga Premaat Divisió d’Honor.
 
Per la seva banda, Beto Freitas pretén fer un salt en la seva carrera com a jugador. “Vull millorar tant a nivell tàctic com mental i jugar en una lliga tan dura com l’espanyola i en un equip tan fort com el CN Terrassa m’ajudarà. Ho donaré tot dins de l’aigua i ajudaré el grup en tot allò que pugui”. El brasiler es mostra molt il·lusionat davant el seu debut imminent. “No veig l’hora que arribi dissabte, tinc moltes ganes de debutar”. Freitas es defineix com un waterpolista molt ràpid, que tant pot llançar com distribuir joc i entén que, actualment, “els partits es guanyen des de la defensa, és la faceta en la qual ens hem de fer forts”.
 
Campió de lliga i internacional absolut
 
Roberto Agulha de Freitas va néixer el 3 d’abril de 1997 a Sao Paulo. Va iniciar-se com a jugador als nou anys en el Paineiras de la seva ciutat natal i, a partir dels 12 anys, va venir a entrenar un parell de mesos al CN Atlètic-Barceloneta durant les festes de Nadal. Amb 16 anys, va jugar una temporada al club mariner en categoria cadet i juvenil, amb el qual va proclamar-se campió d’Espanya juvenil en una fase final disputada, curiosament, a Terrassa. Després d’aquesta experiència, va incorporar-se al Sesi-SP brasiler, club on va proclamar-se campió de lliga amb 17 anys. Freitas va jugar una segona temporada al Barceloneta fa només dos anys, en el seu darrer any com a juvenil. Ha militat en dos clubs brasilers diferents les dues últimes temporades, en el Club Paulistano i, novament, en el Sesi-SP, amb el qual ha sumat el seu segon títol de lliga.

Així mateix, Freitas ha estat quatre cops campió sud-americà en categories inferiors amb la selecció brasilera i subcampió panamericà en categoria juvenil. En categoria absoluta, ha estat tercer en el campionat sud-americà, campió de la Copa Uana, el campionat classificatori per al Mundial que se celebra a Sud-americà, i va classificar-se 13è en el Campionat del Món celebrat a Budapest l’estiu passat.