Dijous se celebra la jornada de recollida de suports dels candidats a síndic

Al vespre, la comissió ciutadana es reunirà en un acte públic d'escrutini

Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 7:51h
La ciutadania de Terrassa podrà expressar aquest dijous els seus suports a les candidatures presentades al procés participatiu de la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa. La jornada començarà a les 9.30 h i s’allargarà fins a les 20 h.

Per tal de recollir els suports de la ciutadania, l’Ajuntament de Terrassa habilitarà set punts de recollida. La ciutadania podrà adreçar-se a l’equipament que prefereixi, independentment del seu domicili. Els set punts seran els següents: Oficina d'atenció ciutadana de Plaça Didó, Centre Cívic Montserrat Roig (Av. Barcelona, 180), Centre Cívic Alcalde Morera (pl. de Can Palet, 1), Casal Cívic Can Parellada (c/ Amèrica, 33), Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (Av. Àngel Sallent, 55), Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (pl. de la Cultura, 5) i Centre Cívic President Macià (rambla de Francesc Macià, 189).

A cadascun dels punts, les persones que hi vulguin participar tindran a la seva disposició paperetes amb les candidatures que opten al càrrec de síndic/a de Greuges de Terrassa. Caldrà marcar només una candidatura, o bé cap, la qual cosa equivaldria a un vot en blanc. Recordem que s’han presentat quatre candidatures: Isabel Marquès i Amat, Roger Peiró i Carbonell, Jordi Estapé Madinabeitia i Jose Miguel Sanz Martínez, per ordre de presentació

A cada mesa hi haurà dues persones, treballadores municipals, que comprovaran que la persona que compareix compleix les condicions necessàries per a participar (estar empadronada a Terrassa i ser major de 16 anys) i la registraran per tal que no pugui després anar a una altra mesa. Per aquest motiu, serà necessari presentar el DNI, NIE, passaport o carnet de conduir en el moment de presentar les paperetes. A les meses podrà haver-hi també representants de les candidatures presentades i de la comissió ciutadana de seguiment del procés.

Les paperetes es dipositaran en urnes que romandran tancades fins la finalització de l’horari de recollida de suports, a les 20 h. En aquell moment, les persones que formen cada mesa, juntament amb representants de la comissió ciutadana de seguiment del procés, obriran les urnes, comptaran els suports i aixecaran la corresponent acta, igual que en els processos electorals convencionals. Les actes es traslladaran immediatament a l’Ajuntament de Terrassa.

Finalment, a les 21h tindrà lloc a la Sala Raval de l’Ajuntament l’acte públic d’escrutini, en què la comissió ciutadana de seguiment del procés, presidida per l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, obrirà les actes facilitades per les set meses i sumarà els resultats obtinguts a cada taula per les diferents candidatures.

La Comissió ciutadana de seguiment, posteriorment, elaborarà una memòria final del procés que inclourà la valoració dels diferents òrgans que hi han participat, la publicarà a la plataforma www.participa.terrassa.cat i la remetrà a la Junta de Portaveus i a les persones que hagin presentat la seva candidatura. 

La designació de Síndic/a Municipal de Greuges correspondrà al Ple. L’alcalde, tenint en compte el resultat de procés participatiu i prèvia valoració de la Junta de Portaveus, sotmetrà al Ple municipal l’elecció del candidat o la candidata al càrrec.