medi ambient

Objectiu: acabar amb els abocaments a cinc espais de l'entorn de Terrassa

L'Ajuntament endega un projecte per corregir conductes incíviques a punts perifèrics de la ciutat

per Redacció, 13 de desembre de 2017 a les 07:41 |
Abocament il·legal de matalassos a la riera del Palau. | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Terrassa du a terme actuacions que persegueixen dificultar i corregir conductes incíviques, com les dels abocaments incontrolats de tot tipus de material en camins de l’entorn de la ciutat i poc transitats. Aquestes accions poden suposar un risc pel medi ambient i, segons les condiciones, fins i tot per a la salut de les persones. La darrera d’aquestes intervencions és un projecte per recuperar cinc punts que havien esdevingut abocadors incontrolats.

Es tracta de punts a camins perifèrics, concretament al camí de Terrassa a Matadepera per la riera de les Arenes; a la confluència del camí vell de Terrassa a Vacarisses amb el camí de Can Gonteres; al camí de la carretera de Rellinars, a l’alçada també de Can Gonteres; al camí vell de Terrassa a Rubí, a tocar del gual sobre la riera del Palau, prop del carrer dels Horts; i al carrer del Camí de Carena del Mas Bellver. En tots aquests llocs hi havia zones que eren utilitzades per determinades persones per desfer-se de tot tipus de residus.


En aquests casos, però, no és suficient la neteja dels espais, perquè la seva situació allunyada i poc transitada fa que de nou siguin utilitzats de manera incívica. Per aquest motiu, a banda de la neteja, s’ha decidit prendre mesures que dificultin als infractors poder arribar còmodament a aquests espais. 

Diferents solucions


Segons els casos, s’ha optat per quatre tipus de mesures, combinables, per aconseguir major efectivitat. En uns casos es col·locaran tancaments amb cables d’acer enfundat; en d’altres pilones de fusta; la tercera consisteix en la construcció de motes de terra, és a dir, l’excavació d’una rasa i la creació d’un monticle; i la darrera opció és la plantació d’arbres i arbustos. En tots els casos, l’objectiu és dificultar l’accés, sobretot amb vehicles, per tal d’evitar que es puguin realitzar abocaments. Les quatre solucions es podran combinar en funció de les necessitats de cada espai, però tenint molt present, que el resultat s’ha d’integrar paisatgísticament de la manera més natural. 

L’execució d’aquest projecte, que està dins el programa Terrassa Barris en Marxa, ha estat encarregat a Containers Viladecavalls, SL, i els treballs es desenvoluparan durant un mes. La intervenció compta amb un pressupost de 15.140,47 euros (IVA inclòs).

 

Participació