El govern de Terrassa proposa congelar el preu del bus i encarir els pàrquings

Es vol establir una tarifa especial pel bitllet senzill d'un euro en cas d'episodis de contaminació

Autobusos de TMESA, a la Rambla.
Autobusos de TMESA, a la Rambla. | S.A.
Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:03h
L’equip de govern de Terrassa ha presentat a la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, que s’ha dut a terme aquest dilluns a la tarda, la proposta de congelació de les tarifes del transport col·lectiu, urbà i públic de viatgers per al 2018. D’aquesta manera, els diferents preus dels bitllets i títols municipals del servei d’autobusos urbans no experimentarien cap augment en relació a les quantitats que han estat vigents durant l’any 2017. Cal recordar que aquestes tarifes ja estaven congelades des del 2013, a excepció de la T-25, que ho està des de 2016. Pel que fa a les tarifes dels aparcaments soterrats, la proposta és que s’apliqui un increment equivalent a l’IPC interanual.

La proposta d’actualització de preus d’aquests dos serveis municipals és conservadora. En relació a les tarifes dels autobusos urbans, ni els bitllets senzills, ni la T-25, ni la T-Blanca experimentarien cap increment. L’establiment del preu de la resta de títols, com ara la T-10 o la T-Trimestre, per exemple, no és competència de l’Ajuntament de Terrassa, sinó de l’Autoritat del Transport Metropolità, que haurà d’establir els seus criteris.

A la mateixa proposta, que s’elevarà a l’aprovació del Ple municipal de desembre, hi ha dues novetats relacionades amb aquestes qüestions tarifàries. En primer lloc, es proposa l’establiment d’una tarifa especial per bitllets senzills en cas d’episodis de contaminació. Es tractaria, en aquest cas, d’un bitllet senzill d’un euro.

I en segon lloc, es proposa obrir l’accés a la T-Blanca a persones residents a altres municipis, en cas que tinguin línies urbanes de Terrassa a menys de 400 metres i que hagin signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, en el qual s’estableixin les condicions de compensació a l’operador del transport públic egarenc.

Els aparcaments soterrats, més cars

D’altra banda, en aquesta mateixa comissió informativa també s’ha acordat sotmetre al Ple Municipal de desembre l’increment de les tarifes dels aparcaments soterrats. En aquest cas, la proposta de l’equip de govern és aplicar un augment equivalent a l’IPC interanual.

Pel que fa als aparcaments gestionats per la societat SABA Aparcaments S.A., és a dir, els situats a la plaça del Doctor Robert, a la Plaça Vella i al Raval de Montserrat, les condicions de la concessió estableixen que s’ha d’aplicar l’IPC interanual a setembre, el que suposaria un increment de l’1,8% en relació a les tarifes de 2017.

Pel que fa als aparcaments gestionats per Aparcamientos Subterráneos de Terrassa, SA, és a dir el del Portal de Sant Roc; els d’Aparcament Vapor Ventalló, SL, situat a la plaça del Vapor Ventalló; i els d’Aparcaments d’Egarvia, SA, ubicats a l’avinguda de Barcelona, la plaça de Lluís Companys, la plaça del Progrés i la plaça del Primer de Maig, s’ha d’aplicar l’IPC interanual a octubre que es correspon amb un increment de l’1,6%.