Terrassa commemorarà el Dia Internacional contra la islamofòbia

Durant aquesta setmana hi haurà tres activitats per sensibilitzar la ciutadania

Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 7:47h
Terrassa commemorarà el Dia Internacional contra la islamofòbia (12 de desembre) amb tres activitats al llarg d'aquesta setmana, amb l’objectiu de donar a conèixer què és la islamofòbia i sensibilitzar la ciutadania sobre aquest fet discriminatori. L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Ciutadania, vol d’aquesta manera contribuir a prevenir conductes i discursos que vulneren els drets d’una part de la població terrassenca i minven la convivència i la cohesió a la ciutat. La islamofòbia és un fenomen que es manifesta en pràctiques i actituds discriminatòries cap a persones pel fet de ser musulmanes o semblar-ho.

La primera de les tres activitats programades tindrà lloc dilluns, 11 desembre, de 10.30 a 12.30 h a la Biblioteca Central de Terrassa. Es tracta de l’espai de debat “Eines per una intervenció social sense islamofòbia”. La sessió s’adreça principalment a personal tècnic i professional que treballa directament amb persones i/o en l’àmbit de la diversitat cultural i religiosa. Hi participaran Fatiha El Mouali, activista membre de la Unitat contra el feixisme i el racisme, tècnica d’acollida de l’Ajuntament de Granollers i coautora del llibre Combatre la islamofòbia; i Jordi Moreras, professor d’antropologia de la Universitat Rovira i Virgili especialista en comunitats islàmiques de Catalunya. Al llarg de les seves intervencions, abordaran aspectes com què és la islamofòbia, en quins àmbits es donen o es poden donar pràctiques discriminatòries per raons xenòfobes, racistes o islamòfobes i quines eines hi ha per prevenir-les. L’activitat és gratuïta i amb inscripció prèvia mitjançant un correu electrònic a ciutadania@terrassa.cat. En aquesta activitat, l’Ajuntament de Terrassa compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Dimarts 12, Dia Internacional contra la islamofòbia, hi haurà una sessió de portes obertes a l’oratori Badr de Terrassa (c/ Doctor Pearson, 149), de 10.30 a 12 h. Per a participar en aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i la Comunitat Musulmana de Terrassa, cal insciure’s prèviament a ciutadania@terrassa.cat. Amb aquesta activitat, la comunitat musulmana convida a tota la ciutadania a visitar aquest espai per tal de conèixer una mica més l’Islam i les persones que professen aquesta religió.

Finalment, dimecres, 13 de desembre, tindrà lloc una activitat de sensibilització amb el títol “Els prejudicis discriminen, desmuntem-los”, organitzada en el marc del projecte Persones facilitadores de la convivència, una acció impulsada per l’Ajuntament de Terrassa i desenvolupada per mig centenar de persones de la ciutat que de manera voluntària treballen per a fomentar la convivència. L’activitat tindrà lloc a la rambla Francesc Macià. A partir de les 17 h hi haurà instal·lats una sèrie de plafons amb fotografies de gran format i textos relatius als diferents tipus de discriminació, els rumors respecte a diferents col·lectius, la gestió positiva dels conflictes, etc. L’objectiu és que aquest elements visuals, juntament amb l’acció d’un equip de dinamització, atreguin les persones que passin per la rambla i afavoreixin el diàleg amb les persones facilitadores de la convivència sobre tots aquests temes, movent així a la reflexió.