​Canvis en la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3

Serà per primer cop en dimecres, 13 de desembre

Una imatge de la cursa de la UAB
Una imatge de la cursa de la UAB | UAB
Redacció
11 de desembre del 2017
La sisena edició d'aquesta cursa que transcorre pel Campus de Bellaterra es farà, per primera vegada, entre setmana, un dimecres, i escurça les distàncies: ara serà 6,2km. la cursa, i 3,2 km. la caminada. Enguany, la UAB torna a organitzar La Cursa de la UAB, una festa  esportiva i solidària per captar fons per a les malalties infeccioses, a  les que La Marató de TV3 destinarà enguany la recaptació.

Com a  novetat, es farà entre setmana, s'escurcen les distàncies i es canvia  l'itinerari, per tal d'incentivar la participació de la comunitat UAB, en un any en què la universitat celebra el seu 50è aniversari. Les inscripcions són obertes fins el dilluns, 11 de desembre. 

És un recorregut que passarà per l'interior del campus, proper a les facultats  i als espais més emblemàtics de la UAB com són les Columnes, la Plaça Cívica i l'Eix central. Aquesta sisena edició de la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3, tindrà  lloc el dimecres, 13 de desembre, a les 13.30 hores. La sortida serà a l'avinguda de l'Eix  Central, entre la Facultat de Ciències i l'entrada al Servei d'Activitat Física (on hi haurà avituallament a l'arribada, guarda roba, vestidors i  dutxes).

El recorregut de la cursa serà de 6,2 km., és a dir, dues voltes a un circuit de 3,2 km. La caminada serà una volta al circuit de 3,2 km., d'uns 45 minuts. La cursa de mobilitat  reduïda -una de les poques existent a Catalunya adreçada específicament a persones que tenen problemes de mobilitat- tindrà un recorregut de 660 metres.

En l'edició passada la cursa va tenir un gran èxit de  participació i de solidaritat, i va recollir 14.900 euros, que es van  donar a La Marató de TV3 i es van inscriure més de 2.000  persones. Al llarg de tots aquests anys ha recaptat 55.000€ per a La Marató de TV3  i ha estat possible gràcies a la implicació de 400 voluntaris/es, amb una participació mitjana de  2.100 persones.

En l'edició de l'any passat, prop d'un centenar de persones van participar en la cursa de forma voluntària -coordinades per la Fundació  Autònoma Solidària (FAS)-, col·laborant en diferents tasques  d'organització com ara preparació de material, distribució  de dorsals, suport durant el circuit, entre d'altres. 

A més, un grup d'estudiants del Grau  de Fisioteràpia que oferiran tasques de recuperació física en el punt  d'arribada  de la cursa, per a tots els corredors i corredores que ho desitgin. L'Hotel Campus UAB oferirà a tots els participants a la cursa o caminada una tassa de brou Aneto en arribar a la meta. 

A més, coincidint amb la Cursa de la UAB tindrà lloc, en el mateix espai físic de sortida/arribada, una Fira d'entitats i col.lectius que treballen amb les malalties.

La Cursa de la UAB destinarà la seva recaptació a la investigació en les malalties infeccioses,  que són a les que enguany es dedica La Marató de TV3. Les malalties  infeccioses són la  causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema  important de salut pública.