Sant Cugat del Vallès, Ciutat Europa de l'Esport 2018

Entre els objectius com a Ciutat Europea de l’Esport 2018 hi ha fomentar la pràctica esportiva entre la ciutadania i enfortir el benestar

Acte d'atorgament del reconeixement
Acte d'atorgament del reconeixement | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
11 de desembre del 2017
L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha rebut el distintiu que reconeix la ciutat oficialment com a Ciutat Europea de l’Esport 2018. La tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira, han estat els representants municipals que han assistit a la gala d’entrega ha tingut lloc a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.

El reconeixement com a Ciutat Europea de l’Esport 2018, que atorga la comissió avaluadora l'European Capitals and Cities of Sport Fedeartion (ACES) reconeguda per la Comissió Europea, ha considerat que Sant Cugat ha esdevingut un bon exemple fomentant l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració i  educació respectant els objectius principals d’ACES Europe. A banda destaca la política esportiva desenvolupada els darrers anys amb noves instal·lacions, programes i activitats.

Rovira ha remarcat que “rebre aquest reconeixement referma el nostre compromís amb l’esport. Per nosaltres l’esport no és només la seva pràctica, sinó que implica valors, esforç, salut, benestar... des d’aquesta visió configurem les polítiques municipals en aquest àmbit. El 2018 volem arribar a tota la ciutadania i fomentar la pràctica esportiva.”

En la mateixa línia, Fortuny ha subratllat que “aquest distintiu situa Sant Cugat en el mapa de les ciutats esportives i que entenen que la qualitat de vida passa per tenir una bona salut. Per això treballem en àmbits com el medi ambient i la sostenibilitat i també en la millora d’hàbits de vida de la nostra ciutadania”.

La defensa de Sant Cugat

La candidatura de Sant Cugat ha apostat per tres valors claus: l’educació, l’ètica dins i fora del camp i la inclusió. També s’ha posat en valor la gran qualitat i quantitat d’equipaments esportius: 327 espais esportius i 52 instal·lacions esportives municipals amb un total de 113.000 metres quadrats d’instal·lacions per practicar esport.

Sant Cugat té previst organitzar durant el 2018 més de 200 campionats i esdeveniments esportius. De fet, la nostra ciutat acollirà un gran nombre de competicions d’alt nivell i activitats de caràcter formatiu. Entre d’altres l’estiu de l’any que ve serà seu dels CPISRA World Games o la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat entrarà a formar part del Campionat de Catalunya