La borrasca «Ana» arriba a Catalunya amb tempestes i fortes ratxes de vent

Es poden acumular més de 100 litres en 24 hores en diferents indrets del país

Fortes onades a l'Escala.
Fortes onades a l'Escala. | ACN
Redacció
10 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:40h
L'arribada de la borrasca "Ana" a Catalunya és imminent. Arribarà amb menys virulència que a la costa cantàbrica, però deixarà ratxes de vent de més de 90 km/h arreu del territori i onades de dos metres i mig al litoral. Paral·lelament, aquesta "ciclogènesi explosiva" pot acumular més de 100 litres en 24 hores diferents punts d'arreu del territori català.

L'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà són les zones que presenten més risc de precipitacions intenses en les properes hores. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en prealerta el pla Ventcat davant la previsió de fortes ventades a partir del migdia d'aquest diumenge a la meitat nord del país, especialment a la Catalunya Central i a les cotes més altes del Pirineu. 

A partir de la propera matinada i durant tot el dilluns, el temporal de vent es reforçarà i s'estendrà a les comarques del litoral. La DGPC també ha posat en prealerta el pla Procicat per onades de gran dimensió principalment a la costa central, i recomana evitar apropar-se a espigons i passeigs marítims.