L'egarenca Sarai Gascón, campiona del món en 100 m lliures femenins S9

José Antonio Marí es penja la plata en els 100 m lliures masculins S9

Sarai Gascón, amb la medalla d'or.
Sarai Gascón, amb la medalla d'or. | CN Terrassa
Redacció
05 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:38h
Debut immillorable de la nedadora Sarai Gascón en el Campionat del Món de Natació Adaptada que s’està celebrant a Ciutat de Mèxic. L’egarenca ha aconseguit el títol en la final dels 100 m lliures femenins S9 disputada aquesta matinada, èxit que incrementa fins a nou la seva collita de medalles en mundials en piscina de 50 metres. És la quarta medalla d’or que obté la terrassenca en un campionat del món després de les assolides a Durban 2006 en 100 m braça SB9, a Mont-real 2013 en 50 m lliures S9 i a Glasgow 2015 en 50 m lliures S9.
 
La final ha esdevingut un frec a frec entre dues catalanes, Gascón i Núria Marquès. La nedadora del CN Terrassa, pel carrer quatre, ha dominat la cursa des del principi fins al final. Ha passat primera pels primers 50 metres amb 30.74, amb trenta-dues centèsimes de marge respecte a Marquès. En la segona meitat de la prova, Gascón ha ampliat la diferència per aturar el crono en 1.03.07, quaranta-cinc centèsimes menys que la nedadora de Castellví de Rosanes, que s’ha penjat la plata amb 1.03.52. L’estatunidenca Natalie Sims ha completat el podi amb un registre d’1.05.95.
 
En finalitzar la prova, la terrassenca s’ha mostrat molt satisfeta. “Malgrat els nervis, crec que ha afrontat la cursa molt bé. He fet una de les meves millors marques, a només vint centèsimes del temps que vaig establir a Rio. Estic molt contenta”.
 
Plata per a José Antonio Marí
 
L’altre representant del club en la gran cita d’enguany de la natació paralímpica. José Antonio Marí, també s’ha estrenat amb brillantor. El nedador valencià, absent a Glasgow 2015 per lesió, ha aconseguit la medalla de plata en la final dels 100 m lliures masculins S9, la quarta medalla mundialista del seu palmarès després de les dues plates i el bronze obtinguts a Mont-real 2013.
 
Marí, que s’havia classificat per a la final amb la segona millor marca de les sèries matinals, no ha pogut superar l’italià Simone Barlaam, que s’ha proclamat campió amb 56.09, nou rècord d’Europa de la distància. El nedador del CN Terrassa ha passat pels primers 50 metres amb una marca de 27.63, a vuitanta-set centèsimes de Barlaam, i ha completat l’hectòmetre amb un temps de 57.31. La medalla de bronze ha correspost al també italià Federico Morlacchi, que ha aturat el crono en 57.71.
 
En la zona mixta, Marí no amagava la seva alegria. “Quatre anys després, he pogut repetir subcampionat del món en la mateixa prova. És una bona manera de començar després de perdre’m la cita de Glasgow”.