VÍDEO en DIRECTE Concert per l'alliberament dels presos polítics a Barcelona

L'Estadi Olímpic de Montjuïc acull una nova concentració per mantenir encesa la flama de la revolució ciutadana i pacífica enfront de la repressió d'Espanya | Tres hores de concert i un cartell d'autèntic luxe

Tot llest a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per al concert
Tot llest a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per al concert | Sergi Ambudio
Redacció
02 de desembre del 2017
Actualitzat el 03 de desembre a les 9:31h

El procés impulsat des de les entitats sobiranistes es basa en l'optimisme, el bon rotllo i les actuacions pacífiques carregades de simbolisme. Ara, més que mai, el sobiranisme necessita dosis industrials de positivisme. Amb l'autonomia intervinguda, mig Govern entre reixes i l'altre mig exiliat a Brussel·les, l'ANC vol reanimar la flama de la ciutadania per no normalitzar l'excepcionalitat del moment ni frenar la lluita contra la repressió de l'Estat.

L'objectiu per aquest dissabte és clar: omplir de gom a gom l'Estadi Olímpic Lluís Companys i exigir, amb un nou clam massiu -que podria ser l'últim-, la llibertat dels presos polítics. Els consellers del Govern de la Generalitat i els "Jordis", privats de llibertat de forma preventiva per l'Audiència Nacional, dormiran entre reixes aquest cap de setmana, pendents de la decisió definitiva del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que podria deixar-los en llibertat dilluns. Mentrestant, a Catalunya, l'Assemblea no vol perdre l'oportunitat de tornar a lluïr múscul i pretén demostrar que el sobiranisme continua estan al peu del canó.

60.000 cadires per omplir, un escenari immillorable, i una tarda de música i festa per endavant. El concert pretén aconseguir recursos per a la Caixa de solidaritat de l'ANC, amb la qual s'han de pagar les fiances dels presos si se'ls dona l'oportunitat de sortir de la presó sota fiança. Paral·lelament, a més, vol "mantenir la flama" del poble pacífic i combatent davant "una situació excepcional".

El cartell és extens i d'autèntic luxe. Segons apunten els organitzadors, tots els grups i artistes que pujaran a l'escenari a partir de les quatre de la tarda ho faran de manera absolutament voluntària i altruista. Hi ha bandes senceres, però també representants individuals. En definitiva, no serà un concert normal. De fet, l'ANC ja ha promès "moltes sorpreses". Durant les tres hores previstes d'actuacions, sonaran cançons pròpies, barreges, i temes "universals" i es faran "duos, trios, septets o més".
 

Cartell definitiu del concert per la llibertat dels presos polítics. Foto: ANC