El CN Terrassa organitza el 8è Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa

La cita, el proper diumenge 17 de desembre

Cristina Rey i Dani Charles, durant la presentació.
Cristina Rey i Dani Charles, durant la presentació. | CN Terrassa
Redacció
01 de desembre del 2017
Actualitzat a les 7:24h
El Club Natació Terrassa, a través de la secció de triatló, organitza el proper diumenge 17 de desembre el 8è Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa, prova inclosa en el Circuit Català de Duatló de Muntanya i en la Lliga de Clubs, en el marc del calendari de la Federació Catalana de Triatló, que enguany esdevindrà Campionat de Catalunya Absolut. Com en les edicions anteriors, 50 cèntims de l’import de la inscripció de cada participant es destinaran a la Marató de TV3, dedicada a les malalties infeccioses. L’esdeveniment ha estat presentat en roda de premsa aquest dijous a la tarda, en un acte que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club, Cristina Rey, i del delegat de la secció de triatló i membre de la Junta Directiva, Dani Charles.
 
Cita consolidada en el calendari esportiu de la ciutat
 
En la intervenció inicial, Rey ha destacat que la prova està “plenament consolidada en el calendari esportiu de la ciutat gràcies al nivell de participació que aplega i a la bona organització que porta a terme la secció de triatló”. La vicepresidenta ha subratllat el caràcter solidari del Duatló i Cursa de Muntanya i ha posat en valor “l’esforç i la dedicació de la secció de triatló per tal d’aconseguir que es desenvolupi en les millors condicions”.
 
Un duatló de referència a Catalunya
 
Al seu torn, el delegat de la secció de triatló Dani Charles ha remarcat que el duatló de muntanya s’ha convertit en un “referent a Catalunya, ja que és la prova que aplega més participants en aquesta especialitat”. Tot i que, hores d’ara, el ritme d’inscripcions a la cursa és superior, Charles ha assegurat que s’exhauriran les 375 places previstes per al duatló. “Les proves del Circuit Català s’estan omplint. Creiem que la darrera setmana ho aconseguirem”. Val a dir que les inscripcions poden formalitzar-se fins que s’esgotin les places o bé fins a tres dies abans de la prova.
 
El delegat de la secció de triatló ha explicat que la limitació de places tant al duatló com a la cursa es deu a la “capacitat del circuit per absorbir participants”. “Passem per camins estrets, cal deixar espai per als boxes... Pensem que és millor tenir una prova consolidada i oferir uns serveis en condicions que no pas morir d’èxit”. En aquest sentit, Charles ha detallat que tots els participants rebran com a obsequi uns guants tècnics. Els duatletes, a més, disposaran d’un portadorsal, “molt útil per aquest tipus de competicions”.

Finalment, el delegat de la secció de triatló ha manifestat que dissabte 2 de desembre, a les 9.00h del matí, es durà a terme un reconeixement d’ambdós circuits. “Els participants del duatló volen conèixer sobretot les característiques del circuit de BTT”.
 
Recorregut sense canvis substancials
 
La Cursa de Muntanya, que arrencarà a les 9.00 del matí, constarà de 10  quilòmetres de recorregut, que es desenvoluparan gairebé íntegrament per un terreny sense asfaltar i que s’endinsarà en el Parc Natural de Sant Llorenç. Al seu torn, el Duatló de Muntanya, que s’iniciarà a les 10.30 hores, estarà format per tres sectors: 6 quilòmetres de cursa a peu, 20 quilòmetres en bicicleta tot terreny fent dues voltes a un circuit establert i 3 quilòmetres finals més de cursa a peu que transcorreran pels camps del voltant de Can Roca.
 
La sortida i arribada d’ambdues proves, així com l’àrea de transició, estaran ubicades al barri de Can Roca: Carrer de l’Estatut amb Avinguda Lacetània. Igualment, els serveis per a corredors, dutxes, rentat de bicicletes, etc., se situaran a les instal·lacions del Club Natació Terrassa Pla del Bon Aire. Totes les novetats de la prova s’aniran anunciant al Facebook oficial de la prova, on durant tot el període d’inscripcions es faran diferents sorteigs de material esportiu entre els participants inscrits que interactuïn. A més, el dia de la prova, entre d’altres serveis, hi haurà cafè calent tant per als participants com per als acompanyants.
 
Les inscripcions a totes dues curses es poden realitzar a la pàgina web de la Federació Catalana de Triatló. De la mateixa manera, la web http://duatloterrassa.com/ inclou informació detallada de la competició.