La llar residència Triginta Salut Mental de Terrassa celebra el seu 15è aniversari

La mostra de pintures realitzada pels residents és una de les activitats commemoratives d'aquesta efemèride

Redacció
01 de desembre del 2017
Inaugurada el desembre de l'any 2002, la llar residència Triginta Salut Mental de la Fundació Vallparadís Mútua Terrassa celebra enguany el seu quinzè aniversari. Aquest divendres, 1 de desembre, és el dia escollit per festejar l’esmentada efemèride i per aquest motiu s'ha promogut una exposició de pintures realitzades pels propis residents i alguns de la Llar-Residència Casa Marquès Salut Mental, la qual iniciava el seu recorregut el passat 2016. La mostra artística, formada per més d’una desena de quadres, està exposada a la primera planta de l’edifici docent de MútuaTerrassa i es podrà visitar fins el proper 1 de desembre.

Aquesta iniciativa forma part del treball que es duu a terme des del centre envers la inclusió de col·lectius vulnerables a la vida activa de les persones que pateixen una malaltia mental. En la seva realització hi han intervingut cinc residents i tots ells tindran l’oportunitat d’explicar el sentit i les motivacions de la seva obra davant d’amics i familiars. Tot seguit, a la mateixa sala d’actes, es projectarà un audiovisual commemoratiu que repassa els 15 anys d’història de la llar residència. A continuació tots ells podran gaudir d’un àpat plegats i, finalment, la jornada festiva es clourà amb una sessió de zumba i de karaoke.

La voluntat de celebració d’aquesta efemèride és la de refermar la funció integradora del centre tot potenciant les capacitats físiques i psíquiques dels residents i afavorir alhora la seva autonomia personal i social.