En marxa la renovació de la vegetació de la plaça de les Magnòlies de Terrassa

La plaça quedarà millor aïllada de la ronda de Ponent

Redacció
01 de desembre del 2017
Demà divendres, 1 de desembre, comença una actuació de renovació de la vegetació del carrer d’Eugeni d’Ors i de la plaça de les Magnòlies, al barri de Can Boada – Casc Antic. Aquest projecte tindrà com a conseqüència, entre d’altres, la millora de l’aïllament de la plaça en relació a la Ronda de Ponent, ja que una nova filera d’arbustos actuarà com a barrera. Aquesta intervenció forma part del programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic.

La vegetació de la plaça, en general, es trobava en mal estat, en part per la manca de sol directe. Aquest és un dels motius pels quals s’ha dissenyat una actuació de renovació de tota la plantació arbustiva. La intervenció es centra en quatre espais de la plaça, amb una superfície total de 380 m2. Concretament, dos parterres interiors i dos d’exteriors, un que limita amb el carrer d’Eugeni d’Ors i un altre que limita amb la Ronda de Ponent. En aquest darrer cas, es considerava que la plaça quedava massa oberta a una via amb un trànsit intens. Per solucionar aquesta situació, als parterres que donen a la Ronda de Ponent es plantaran arbustos de majors dimensions per tal de generar una barrera de separació natural entre la plaça i la ronda.

A la resta d’espais, les espècies que es plantaran seran herbàcies o bé arbustives de petites dimensions. Prèviament, s’hauran eliminat les restes de vegetació. Els arbustos que es trobin en bones condicions seran trasplantats i traslladats al viver municipal per tal que es puguin tornar a utilitzar en una altra actuació paisatgística.

Pel que fa a aquesta intervenció, els treballs han estat encarregats a l’empresa Natural i Arts Jardiners, SL., i tenen una durada prevista de dos mesos. El pressupost del projecte és de 9.607,40 euros (IVA inclòs).