Terrassa rep el distintiu de «Ciutats i Viles amb Caràcter»

La marca té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar els municipis que combinen diferents aspectes

El tinent d'alcalde Amadeu Aguado, recollint el guardó.
El tinent d'alcalde Amadeu Aguado, recollint el guardó. | Aj. Terrassa
Redacció
30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:12h
Terrassa ha rebut el distintiu "Ciutats i Viles amb Caràcter". La capital del Vallès Occidental, juntament amb set ciutats catalanes més, ha estat guardonada per la marca que ha posat en marxa l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d'Empresa i Coneixement. Han rebut la distinció Vic, Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa. 

Aquesta és la primera entrega dels distintius. Durant l'acte de lliurament, el director general de Turisme, Octavi Bono, va declarar que "distingim unes ciutats que volen crear un espai d'influència en el seu entorn més immediat, perquè són ciutats que es reconeixen a elles mateixes amb un punt d'autoestima i aquest és un element clau configurador de la identitat". Així mateix, Bono va destacar que "amb el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter activem ara una nova eina per afavorir una millor projecció d'aquests altres espais urbans de Catalunya que, amb el seu caràcter, contribueixen a configurar el caràcter del país".

Aquesta marca té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya –més enllà de Barcelona- i promocionar aquelles ciutats que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu, entre d'altres.

Les ciutats i viles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d'un pla de promoció específic de l'Agència Catalana de Turisme, i adquireixen una sèrie d'avantatges com són: visibilitat en els canals online de l'ACT, ús per utilitzar el distintiu exclusiu de Ciutats i Viles amb Caràcter, participació en accions promocionals de l'ACT (fires, workshops, presentacions, viatges de familiarització, etc.), accés al pla de formació de l'ACT, o accés a informes d'intel·ligència de mercat elaborats per l'Agència Catalana de Turisme, entre d'altres.

Celebració ciutadana

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado ha explicat que: “Fa temps que l’Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb tots els agents implicats, treballem de forma coordinada per millorar i potenciar l’oferta turística i fer de la ciutat una destinació de referència. Aquest reconeixement, per part de l’Agència Catalana de Turisme, ens referma en aquesta aposta i és un pas més per situar Terrassa entre les destinacions més importants del país pel que fa al turisme cultural i patrimonial”.

Per celebrar aquest reconeixement amb el conjunt de la ciutadania, i posar en valor el ric patrimoni cultural i patrimonial de la ciutat, entre el divendres 1 i el diumenge 3 de desembre l’Ajuntament ha organitzat diferents jornades de portes obertes a la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Masia Freixa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa.

D’altra banda, també es podrà gaudir de forma gratuïta d’un ampli programa de visites guiades a alguns dels elements patrimonials més singulars i representatius de la ciutat.

Paral·lelament, el dissabte 2 de desembre es podrà gaudir d’un concert de Jazz a la Seu d’Ègara i el diumenge 3 de desembre, a les 13 h, la colla castellera Minyons de Terrassa aixecarà un pilar al pati del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.