Marcel Gorgori presenta el seu nou concert operístic diumenge al Centre Cultural​​ Terrassa

Marcel Gorgori, presentador i divulgador d'òpera.
Marcel Gorgori, presentador i divulgador d'òpera. | CCT
Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:00h
El presentador i divulgador d’òpera Marcel Gorgori presenta el gran concert operístic que ha creat i dirigeix, Simfonova, La rebotiga de l'òpera. Es tracta d’un concert que apropa de manera distesa i divulgativa l’òpera i la música simfònica a tota mena de públics i que tindrà lloc aquest diumenge, 26 de novembre, a les 18h.

Després de l’èxit del concert ​Només per a uns quants?, amb el qual va omplir 14 dels teatres i auditoris més importants del país, la iniciativa Simfonova presenta ara la seva segona creació, el concert ​La rebotiga de l’òpera. Aquest segon concert mira d’acostar, d’una manera distesa i amb vocació divulgativa, però rigorosa i fiable, l’òpera i la música simfònica a tota mena de públics, tant al públic ja aficionat, com també a aquell que, potser sense ser-ho encara, sent certa curiositat per acostar-s’hi.

La rebotiga de l’òpera és un espectacle que, tal com el seu nom indica, mostrarà al públic allò que aquest mai no veu de la producció d’un concert o d’una funció d’òpera: Tot el que hi ha al darrera de la seva preparació. Els assajos, les dificultats que han d’enfrontar i resoldre els cantants en cadascuna de les seves interpretacions i el procés de treball que segueixen per resoldre-les, els exercicis que fan, les seves pors i inquietuds, les seves petites supersticions, la relació entre ells i el mestre director d’orquestra, i fins i tot la mateixa feina del director.

El disseny d’aquest espectacle parteix de la idea que, si abans que un cantant interpreti una peça determinada en el concert que està fent davant del públic, es mostra a aquest una petita gravació que ensenya quina dificultat concreta ha tingut aquella ària per aquell cantant, en el procés de treball i d’assaig, a fi d’aconseguir que surti d’una determinada manera, l’interès del públic a escoltar la seva interpretació final i a veure com la resol, a l’hora de la veritat, augmenta.

Marcel​​ Gorgori

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, Gorgori va començar la seva carrera a la ràdio, inicialment a la desapareguda Cadena 13, posteriorment com a locutor a Flaix FM, i finalment a Catalunya Ràdio on va començar la seva tasca divulgativa sobre el món de l'òpera. 

Posteriorment va entrar a la televisió, primer a TVE i més endavant a TV3. Els seus inicis van ser darrere les càmeres, en funcions directives a programes com Un paseo por el tiempo amb Júlia Otero i Amb ulls de dona (TVE) o Un tomb per la vida amb el seu mestre Joaquim Maria Puyal, L'indret de la memòria i Per molts anys (TV3). 

Va iniciar la seva faceta com a presentador amb el programa Nit d'Arts dedicat a l'òpera. Després van seguir Va d'òpera i Nit d'art: bisos. Posteriorment va crear En clau de vi, programa sobre el món del vi al Canal 33 de Televisió de Catalunya. A Catalunya Música va presentar Històries d’òpera juntament amb Roger Alier. 

Ha posat en marxa com a director artístic, la 1a Setmana gastronòmico-operística Tasta l'Òpera a Lleida. És conferenciant habitual en temes d'òpera i el món del vi i dirigeix espectacles operístics com va ser l’exitós concert amb Simfonova Només per a uns quants? i ara aquesta segona iniciativa La rebotiga de l’òpera

Gorgori també és el creador i director de Sopranos i tenors, espectacle concebut per mostrar al públic els diferents tipus de soprano i de tenor que es poden sentir a l'òpera. Ha escrit diversos llibres sobre vi amb col·laboració amb el sommelier Josep Roca i Fontané i llibres sobre òpera com Aquella nit, a l'òpera (2005); Cinc cèntims d'Òpera (2002) i Paraula d'òpera (2003), aquests dos últims escrits conjuntament amb el crític i historiador Roger Alier.