Terrassa acull una «hackathon» de big data especialitzada en salut

L’Ajuntament de Terrassa organitza la jornada Hack&Health 2017 per a persones emprenedores

Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 6:54h
L’Ajuntament de Terrassa, en el marc de les iniciatives vinculades al Parc Científic i Tecnològic Orbital.40, organitza la segona edició del Hack&Health, una hackathon de big data especialitzada en salut, dirigida a totes aquelles persones amb iniciativa, creatives, emprenedores i que estiguin interessades en aportar solucions dirigides a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Amb la segona edició d’aquest certamen, l’Ajuntament referma la seva aposta per continuar donant suport i potenciant els projectes innovadors i incentivar que les persones emprenedores trobin espais per presentar i desenvolupar els seus projectes.

En aquesta segona edició, el Hack&Health 2017 està dividit en dues fases diferenciades. La primera, que va tenir lloc el passat 10 de novembre, va consistir en un seminari que es va poder seguir online destinat a analitzar els reptes actuals de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de la salut i el benestar, així com a oferir informació sobre els aspectes tècnics de la hackathon, les fonts de dades a utilitzar i les eines disponibles. A més, en aquesta primera trobada es van configurar els diferents equips de treball entre totes les persones inscrites al certamen.

La segona fase del Hack&Health 2017 es durà a terme els dies 24 i 25 de novembre a les instal·lacions de l'Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), on s'impartiran diversos tallers tècnics, un debat obert sobre emprenedoria en el sector salut i sessions Hands-on-Code, de programació simultània entre tots els equips. Durant l’esdeveniment es desenvoluparan cinc tallers tècnics i una taula rodona - debat oberta sobre l’emprenedoria en el sector de la salut. 

Tres categories

Un jurat format per persones expertes en l’àmbit tecnològic, valorarà les propostes dels equips participants i es premiaran tres categories:

- La millor App obtindrà una subscripció anual a “Unlimited Rapidminer Studio Large version”, una plataforma de programari per a equips de dades que uneix preparació, aprenentatge automàtic i implementació de models predictius. A més, obtindrà sis mesos d’us i gestió d’un servidor Cloud de 4Gb de RAM amb servei gestionat per l’empresa Ilimit.

- La proposta de major impacte social aconseguirà una estada de 9 mesos a la incubadora de Kautic on tindrà accés a espai, formació i assessorament empresarial per desenvolupar la seva iniciativa

- El millor model de negoci s’endurà una consultoria de ConnecThink Innovation SL per poder presentar el seu projecte al programa europeu Horitzó 2020, destinat al finançament d’iniciatives d’investigació i innovació en diferents àrees. 

A més, els tres projectes premiats optaran a la realització d’un postgrau a l’Euncet Business School. El guanyador s’escollirà mitjançant la votació d’un jurat d’experts i la de tots els assistents al certamen. 

El Hack&Health 2017 està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa i compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ConnecThink Innovation SL, el Consorci Sanitari de Terrassa, Semcat, HealthApp, Euncet, Leitat, Ilimit, Rapidminer, IN2, Social Diabetes i Nostrum.