Desarticulen un grup especialitzat en el cultiu intensiu de marihuana al Vallès Occidental

Els investigadors van localitzar 1.250 plantes de marihuana i 40 quilos de cabdells, en diferents domicilis de les localitats de Sentmenat, Sabadell, Terrassa i Rubí

Plantació de marihuana en un dels pisos registrats.
Plantació de marihuana en un dels pisos registrats. | CME
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:48h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell van detenir el 16 de novembre un grup organitzat format per vuit persones de nacionalitat espanyola i equatoriana, amb edats compreses entre els 19 i els 36 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant de cultiu i tràfic de drogues i per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts havien equipat diverses plantacions de marihuana clandestines en pisos de les localitats de Sentmenat, Sabadell, Terrassa i Rubí.

La investigació es va iniciar mesos abans arran d’una informació que van rebre els mossos sobre un home que, presumptament, estaria relacionat amb el cultiu a l’engròs de marihuana. Els investigadors van determinar que l’home no treballava sol, de fet van aconseguir indicis que es tractava d’un grup criminal organitzat, format per 8 membres, i especialitzat en el cultiu intensiu de marihuana ‘indoor’.

La investigació va concloure amb l’entrada i registre a cinc domicilis de Sabadell, Terrassa, Rubí i Sentmenat ordenades pel Jutjat de Sabadell que instrueix la causa i amb la detenció dels investigats. En els diferents escorcolls es van localitzar 1.250 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, 40 kg de cabdells de marihuana, 3.000 euros en efectiu i material pel seu cultiu consistent en 190 focus de llum amb els seu respectius transformadors, esplits d’aire condicionat, ventiladors, filtres d’aire i reguladors de temperatura, entre altre material. També es va constatar que tots els domicilis estaven connectats a la xarxa elèctrica de manera fraudulenta.

A partir de la localització d’aquesta infraestructura, els investigadors estimen que els beneficis d’aquesta activitat delictiva podria rondar els 200.000 euros cada trimestre, que es quan es produïa la recol·lecció de la planta. Això, afegit al delicte de defraudació de fluid elèctric, es calcula que els beneficis superarien els 750.000 euros anuals.

El vuit detinguts van passar a disposició judicial el 18 de novembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.