Fixades les regles del joc del procés participatiu per triar el síndic de Terrassa

La Comissió Ciutadana va validar dilluns les quatre candidatures presentades i ara arrenca la fase d'informació i divulgació

La comissió ciutadana de seguiment del procés d'elecció del síndic.
La comissió ciutadana de seguiment del procés d'elecció del síndic. | A.T./Arxiu
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 7:21h
La Comissió ciutadana de seguiment del procés participatiu de la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa ha validat les candidatures presentades i ha acordat el calendari a seguir a partir d’ara. L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va presidir dilluns al vespre la reunió de la comissió, que va resoldre que el termini de la fase de difusió anirà del 20 de novembre al 12 de desembre i va acordar també les accions divulgatives que impulsarà el Consistori en aquest període. El termini de presentació de candidatures es va tancar el passat 14 de novembre amb quatre candidatures presentades: Isabel Marquès i Amat, Roger Peiró i Carbonell, Jordi Estapé Madinabeitia i Jose Miguel Sanz Martínez, per ordre de presentació.

La comissió va aprovar també el model de butlleta que s’utilitzarà en la jornada de recollida de suports, el 14 de desembre, així com el cartell i díptic informatius, i les accions a xarxes socials i mitjans de comunicació que es desenvoluparan a partir d’ara. Entre altres accions, s’ha previst un programa amb tots els candidats a Canal Terrassa i un altre a la Ràdio Municipal, a més d’una entrevista a un representant de la comissió ciutadana a la Ràdio Municipal. En els propers dies s’acabaran de perfilar les dates d’emissió d’aquests programes.

Pel que fa a la jornada de recollida de suports, a la reunió d’ahir es van determinar les persones que formaran part de les meses en què es recolliran els suports en cadascun dels set punts establerts. A cada punt hi haurà dos treballadors municipals i un representant de la comissió ciutadana. A més, els candidats podran tenir una persona en representació seva a cada punt, si ho desitgen. A les 21h del dia 14 de desembre la comissió ciutadana es reunirà per a dur a terme el recompte de suports.

La Comissió ciutadana de seguiment del procés d’elecció de síndic/a municipal de greuges de Terrassa aplega representants dels Consells Municipals de Districte i sectorials, dels grups municipals, de la comissió tècnica del procés i de la Comissió ciutadana de seguiment i impuls de la Carta europea de drets humans, i d’una persona en representació del Fòrum de Síndics en qualitat d’observador. Les seves funcions son aprovar les bases reguladores i el calendari del procés i fer el seguiment i validació de totes les accions que es vagin succeint fins a la designació de la persona que ocuparà la sindicatura, així com resoldre les incidències que es puguin produir durant el procés.