​Espectacular mural de Werens a Terrassa per demanar l'alliberament dels presos polítics

L'ha fet al polígon industrial Can Guitard a petició de la cadena de benzineres Petrolis Independents

El mural pintat per Werens, a Terrassa
El mural pintat per Werens, a Terrassa | Petrolis Independents
Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:29h
L’artista de Sabadell Werens ha tornat a deixar la seva empremta, amb la pintada d’un nou grafit i reivindicatiu. Ho ha fet en un mur d’una fàbrica, de 17x12 metres, del polígon de Can Guitard de Terrassa. Ha escenificat un noi, amb mitja cara tapada per una estelada, que subjecta amb les mans un cartell que reclama “Llibertat presos polítics”.
 
El mural es troba a tocar de la Riera del Palau i que té com a espectadors diaris, els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ja que està a prop de l’estació Les Fonts i també és visible des de la sortida de la C-16, en direcció a l’Avinguda del Vallès.
 
El copropietari de la cadena de benzineres de baix cost Petrolis Independents, Jordi Roset, és el responsable d’aquesta iniciativa. Ell ha fet l’encàrrec a Werens per reclamar la llibertat dels presos polítics, recordant l’egarenc que hi ha entre reixes, Josep Rull. Roset ha afirmat que és un gest solidari “amb els nostres polítics que han estat empresonats injustament i arbitràriament, per haver fet cas al mandat tenien del poble de Catalunya”.
 

El grafit es pot veure des de Ferrocarrils i una la C-16 Foto: Petrolis Independents


Tal com ha indicat Roset, el mural es troba a la part posterior d’un carrer batejat com “de la Terra Lliure”. Un nomenclàtor fet a proposta de diversos empresaris, entre els quals està ell mateix, i “davant la passivitat municipal de trobar un nom”. El fet, com ha explicat, que retiressin les plaques d’aquest nou carrer que penjaven, van optar per encarregat aquest grafit gegant.