Obres a l'avinguda de Jacquard i al carrer de Pompeu Fabra de Terrassa

S¡han planificat els treballs intentant minimitzar l'impacte per al veïnat i la ciutadania en general

Redacció
20 de novembre del 2017
Dins l’actuació que repararà els paviments d’un total de 18 trams de carrers de tota la ciutat, aquest dilluns comencen els treballs a l’avinguda de Jacquard i al carrer de Pompeu Fabra. Aquest és un projecte que forma part del programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic.

La intervenció a l’avinguda de Jacquard és una actuació singular, degut a l’elevat flux de trànsit que acull aquesta via. Les obres s’han dividit en diferents fases i s’han planificat per tal d’establir dos talls parcials diferents, que reduiran la circulació a un carril per sentit. En un primer moment, s’intervindrà al vessant sud de l’avinguda i el trànsit es concentrarà a la part nord. D’aquesta manera, els dos carrils que habitualment alberguen el sentit oest, és a dir, cap al centre de la ciutat, passaran a assumir tota la circulació, amb un carril per a cada sentit.

Aquesta reorganització del trànsit farà que el carrer de Miquel Vives canviï de sentit en el tram més proper al parc. De la mateixa manera, dues parades de bus han estat igualment modificades. Aquests canvis es mantindran durant dues setmanes, que és el temps previst per a l’execució de l’obra en aquesta part de l’avinguda.

D’altra banda, també aquest dilluns, s’inicien les obres de reparació del paviment del carrer de Pompeu Fabra, al barri de Sant Pere Nord. En aquest cas, les obres començaran al tram que va des de la rambla de Francesc Macià fins a l’avinguda de Béjar. En aquesta primera fase, es recomana seguir un itinerari alternatiu pel carrer de Provença. El veïnat, però, tindrà accés exclusiu als trams tallats al trànsit general als carrers perpendiculars a Pompeu Fabra, concretament al carrer del Doctor Calsina i al de Roig Ventura, per garantir-los l’accés als seus guals. Està previst mantenir aquestes restriccions fins al 29 de novembre.

En una segona fase, a partir de l’1 de desembre, quan els treballs es traslladin al tram que va des de la Rambla de Francesc Macià fins al carrer de Roca i Roca, s’establiran altres restriccions. Concretament, hi haurà modificacions al traçat de la línia L6 d’autobusos urbans i es desplaçaran dues parades.

La planificació d’aquestes obres s’ha fet amb l’objectiu de minimitzar l’impacte pel veïnat i usuaris, en general, de les vies afectades. Igualment, des de l’Ajuntament s’han dut a terme diverses actuacions per informar a les persones que es poden veure més afectades per les modificacions.