El CTR Vallès tractarà residus de diversos municipis de Girona

Així ho acorden en un conveni amb la societat pública TRARGISA, mentre es fan les obres al centre de Campdorà

Redacció
18 de novembre del 2017
El Centre de Tractament de Residus de Vacarisses
El Centre de Tractament de Residus de Vacarisses | Norma Vidal
El Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, ubicat a Vacarisses, tractarà residus dels municipis de Girona, Salt i Sarrià de Ter fins al 31 de desembre de 2019. Així ho ha establert el conveni signat entre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i la societat pública TRARGISA. Serà a partir de l'1 de gener de 2018, a causa de les obres de millora de la planta incineradora de Campdorà.

Tot i que l'acord ha fixat fins a finals de 2019, la data podria avançar-se en el cas que els treballs al centre acabessin abans.

Aquest increment d'activitat, que s'ha estimat en unes 30.000 tones l'any, no suposarà una pujada del preu del servei, així que les localitats gironines pagaran el mateix que les del Vallès. En canvi, sí que significarà un augment, en més de dos milions de euros, del pressupost de l'organisme vallesà.

En aquest sentit, de cara a 2018, el consorci ha aprovat un pressupost de 33.679.976,10 milions d'euros, una ampliació de 10.861.955,76 euros respecte al d'aquest any. Bona part gràcies al conveni amb TRARGISA, ja que en l'apartat de tractament de residus s'ha previst ingressos per valor de 17.452.203 milions d'euros, un increment en 2,7 milions d'euros, així com també a l'augment del cànon sobre la disposició de l'Agència de residus de Catalunya.

D'altra banda, a la partida d'inversions hi ha fixada una de 410.304 euros, dels quals un màxim de 375.000 seran per a l’adequació de la nova seu de l'organisme, a Terrassa.