ERC-MES lamenta que el PDECat no facilités el canvi a Terrassa

Isaac Albert retreu als demòcrates que fessin servir l'assemblea com a "excusa" per no donar suport al pacte amb TeC | Els republicans critiquen els regidors socialistes que van anunciar la seva renúncia per haver votat la investidura d'Alfredo Vega

Labòria, Albert i Forn han comparegut l'endemà de la investidura del nou alcalde.
Labòria, Albert i Forn han comparegut l'endemà de la investidura del nou alcalde. | ERC-MES
Redacció
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:10h
"Quan es desaprofita l’oportunitat de les oportunitats. Quan el canvi és necessari, justificat i factible... i no s’assoleix, cal explicar-se". Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Isaac Albert, ha començat a explicar la feina feta durant les darreres setmanes per intentar assolir el canvi polític a l'Ajuntament de Terrassa. Un canvi que no s'ha produït i que ara, l'endemà de la investidura d'Alfredo Vega, encara porta cua.

Des d'ERC-MES s'ha explicat que es van treballar totes les opcions i que "només hi havia dues candidatures alternatives possibles al PSC, una candidatura de TeC o una d'ERC-MES", que atorgués més consens i unís el bloc sobiranista. Aquesta opció, segons Isaac Albert, la van "descartar ràpidament per no tenir els suports necessaris i, sobretot, per no facilitar l'objectiu principal: aconseguir el canvi polític a la ciutat".

També s’ha explicat que es va treballar fins a l’últim instant amb el PDECat per poder-lo sumar a l’acord de canvi establert amb TeC, incloent les seves propostes programàtiques a la futura acció de govern i creant una comissió o altres mecanismes de control per assegurar un seguiment i compliment d’aquests. "Hi va haver un moment durant el dia d’ahir que el pacte semblava possible, fins i tot malgrat el vot contrari de l’assemblea que es va fer servir com excusa finalment per no facilitar el canvi", ha manifestat el líder d'ERC-MES.

El portaveu d’ERC-MES ha admès que un cop coneguda la posició final del PDECat es va tenir una sensació d’haver perdut el temps per un tema que es reduïa "a estar al govern o no" i on "es va emprar l’assemblea per una elecció que ja estava pressa". En aquesta línia, Isaac Albert ha afirmat: "La política és saber sumar i definir projectes. Segurament es demanava molt a tothom, però la ciutat també hi guanyava molt: un canvi indispensable per la ciutat".

Crítica al paper dels regidors socialistes

Respecte a l’escenari en què se situa l’Ajuntament amb un nou govern socialista, des d’ERC-MES es destaca en primer terme el paper "incomprensible" ahir dels cinc regidors que van anunciar la seva dimissió fa dues setmanes i ahir van votar el candidat socialista: "Per responsabilitat, per dignitat, com podien votar ahir al candidat d’un partit que van afirmar públicament estava podrit?", ha manifestat Albert.

La renúncia dels regidors estava inclosa en l'ordre del dia d'ahir però finalment es va retirar el punt. "Això implica que no sabem qui seran els substituts, qui conformarà el futur govern i que, a la pràctica, s’hagi escollit un cartipàs actualment amb un alcalde i només dos membres més", adverteix el líder republicà. "El PSC torna a comportar-se com si la institució fos seva i els nous membres de la llista que entrin ho faran sense experiència, pel càrrec i per pur interès", conclou Albert.